středa, 23. 10. 2024
Kroos se nevrátí domů a zůstane žít ve Španělsku: Narozdíl od velkých německých měst se tam nebojím pustit dceru večer ven

Kroos se nevrátí domů a zůstane žít ve Španělsku: Narozdíl od velkých německých měst se tam nebojím pustit dceru večer ven

Jak už určitě víte, slavný německý záložník Toni Kroos už není několik dní součástí fotbalového hemžení a svých posledních pět soutěžních zápasů absolvoval za svou zemi na domácím Euru, s tím, že k finální tečce došlo v rámci nepovedeného čtvrtfinále se Španělskem (1:2).


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Germany Football Team

V rámci mezinárodních povinností se mu podařilo dosáhnout přesně před deseti lety na titul mistra světa a špatně si nevedl ani na klubové úrovni, kde prošel Bayernem Mnichov, Bayerem Leverkusen a Realem Madrid.

Ve španělské metropoli sbíral trofej za trofejí, jichž získal během uplynulé dekády celkem 23. Pět triumfů v Lize mistrů i stejný počet ovládnutí světového šampionátu klubů hovoří za vše a cenné jsou i čtyři primáty v LaLize.

Interesantní období však prožil i v Bavorsku. S tamním gigantem totiž vyhrál Ligu mistrů, mistrovství světa klubů, evropský Superpohár, Bundesligu, německý pohár i německý Superpohár. Poslední tři zmíněné soutěže dokonce opakovaně.

Prakticky hotovo. V Bayernu dojde k rošádě obránců. Na cestě je posila z Leverkusenu

To, co ho bude zaměstnávat v blízké budoucnosti, se teprve ukáže. Jisté je, že se zatím z Madridu nebude vracet do rodné země a setrvá na Pyrenejském poloostrově.

Dohnaly ho k tomu důsledky domácí politiky. "Německo už není tou zemí, jakou bylo před deseti lety a to kvůli masové migraci. Situace se stala nekontrolovatelnou," postěžoval si v rámci podcastu televizní stanice ZDF.

"Zůstanu žít ve Španělsku. Tam se - narozdíl od velkých německých měst - nebojím pustit svoji dceru v jedenáct večer ven," přidal čtyřiatřicetiletý rodák z Greifswaldu.

Bude z něj na San Bernabéu trenér mládeže, nebo z fotbalového koloběhu úplně vystoupí?

další zajímavé články