sobota, 05. 10. 2024
Prakticky hotovo. V Bayernu dojde k rošádě obránců. Na cestě je posila z Leverkusenu

Prakticky hotovo. V Bayernu dojde k rošádě obránců. Na cestě je posila z Leverkusenu

I když se Bayer Leverkusen radoval z mistrovského titulu, držitelem největší značky na německém fotbalovém trhu rozhodně není. To je Bayern Mnichov, jehož kádr nyní rozšíří klíčový obránce Tah.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 06. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Jonathan tah je urostlý a téměř 100 kilogramů vážící stoper, z jehož služeb se od roku 2015 těší Bayer Leverkusen. V jeho dresu nastoupil již do 258 zápasů, v nichž dal 12 branek a minulou sezonu se společně pod vedením nového trenéra Xabiho Alonsa podepsal pod zrušení dlouhé titulové série Bayernu Mnichov. Nutno dodat, že Leverkusen završil celý ročník 2023/24 v Bundeslize bez prohry. 

Tato zlomová série nadchla celý fotbalový svět a bohužel pro Leverkusen, rapidně zvýšila zájem o jejich hráče. Tento zájem můžeme cítit jak ze Španělska, tak Anglie, ale i Německa, kde ty případné přestupy bolí nejvíce, protože vždy, když se objeví nějaké hvězdné jméno, tak má tendenci přecházet do Bayernu Mnichov. A nejinak je tomu ve své podstatě i teď. 

Jindy dobře informovaný německý sportovní deník Bild píše o tom, že jsou dny mohutného stopera Jonathana Taha v Bayeru sečteny a že již teď probíhají usilovná jednání o jeho přestupu do konkurečního Bayernu. Server Sky Sports k tomu přidává, že vše není otázkou toho, jestli se přestup upeče, nýbrž kdy se upeče. 

Mnichovský celek si na příchod nového obránce již připravil půdu. Nizozemský stoper Matthijs de Ligt nyní jedná o přestupu do Manchesteru United, a tak by finance, jež ďáblové do Bavorska pošlou, měly být vzápětí využity do Tahova příchodu. De Ligtova cenovka se pohybuje v rozmezí 40-50 milionů eur, přičemž za Taha bude vynaložena přibližně stejná částka. 

Deník Bild nadále uvádí, že součástí přestavby kádru, jíž v Bayernu Mnichov povede nový trenér Vincent Kompany, bude ještě nějaký útočník, záložník a druhý obránce. Čeká nás tedy ještě poměrně pestré přestupové období. 

další zajímavé články