neděle, 06. 10. 2024
Kauza v NBA! Nabídka Clippers mě urazila, smál se George

Kauza v NBA! Nabídka Clippers mě urazila, smál se George

NBA probíhá další kauza. A nešlo by to jinak, jde o o peníze. Paul George, jedna z tváří ligy posledních let, má klid. V Philadelphii podepsal obří smlouvu. V první řadě ale chtěl zůstat v Los Angeles.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Takže nyní, když Paul George podepsal čtyřletou smlouvu na 212 milionů dolarů s týmem Philadelphia 76ers, otevřel téma jednání s Los Angeles Clippers.

"Nikdy jsem nechtěl opustit LA," řekl.

Když na podzim 2023 začal vyjednávat, Clippers mu podle jeho slov nabídli dvouletou smlouvu v hodnotě 60 milionů dolarů. "První původní dohoda byla podle mě trochu neuctivá. Říkám si: Prostě mi dejte tolik, kolik dostal Kawhi Leonard." Třiatřicetiletý Leonard podepsal v lednu 2024 tříletou smlouvu v hodnotě 153 milionů dolarů.

Clippers nemuseli o George přijít. Finančně to mohli zvládnout, protože opětovný podpis George za 50 milionů dolarů ročně jako u Kawhiho Leonarda by neporušil žádná pravidla.

Ano, mělo by to větší daňové dopady, ale majitel Steve Ballmer patří mezi největší americké boháče a vzhledem k tomu, že se brzy otevře nový Intuit Dome, měl Ballmer veškerou motivaci udržet konkurenceschopné jádro týmu pohromadě.

I když si George získal pověst neúspěšného hráče v play-off, není pochyb o tom, že i ve svých 34 letech je každým coulem stejnou superhvězdou jako kdysi. V sezóně 2023-24 byl zdravý jako řípa a v Clippers nastoupil v 74 zápasech základní části.

Na cestě za devátou účastí v All-Star si připsal průměr 22,6 bodu, 5,2 doskoku, 3,5 asistence a 1,5 zisku na zápas. 

další zajímavé články