neděle, 06. 10. 2024
Nový kouč Chelsea naléhá na fanoušky: Prosím, mějte trpělivost a věřte nám!

Nový kouč Chelsea naléhá na fanoušky: Prosím, mějte trpělivost a věřte nám!

Enzo Maresca, nový trenér Chelsea. Žádná novinka, nicméně až nyní šéf lavičky více promluvil. "Máme velmi dobrý tým, věřte procesu, který nastolíme," prosí fanoušky.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Leicester City FC

Ital opustil Leicester City na začátku léta, aby převzal Chelsea po odchodu Mauricia Pochettina. Ten se na konci minulé sezony dohodl na odchodu z Chelsea, přestože po špatném začátku Premier League dovedl Blues k šestému místu a účasti v Evropě.

Marescův Leicester získal v minulém ročníku mistrovský titul, čímž si zajistil okamžitý návrat do nejvyšší soutěže, a 44letý trenér chce v Chelsea, která naposledy vyhrála Premier League v roce 2017, zažít další úspěchy. "Jsem velmi šťastný a nadšený," řekl Maresca ve svém prvním rozhovoru ve funkci manažera Chelsea. "Bude to fantastická cesta a já se těším, až začnu."

Maresca přebírá tým, v němž působí anglická hvězda Cole Palmer, semifinalista Eura 2024 Marc Cucurella a dvojice Enzo Fernandez a Moises Caicedo za 100 milionů liber. Prostě tým hvězd.

Endrick Viníciuse nenahradil. Zaznamenal jedinou úspěšnou přihrávku

"Jedním z důvodů, proč jsem tady, je to, že jsem přesvědčen, že mužstvo je velmi dobré a plné talentu," dodal. "Nejdůležitější teď je, abychom dokázali vytvořit správnou kulturu, která nás bude pohánět po celou sezónu. Vždycky říkám to samé: když jste schopni zlepšit hráče, pak jste schopni zlepšit tým. Takže naším cílem je snažit se je všechny zlepšovat den po dni."

Maresca chce, aby jeho tým Chelsea byl agresivní na míči i mimo něj a rád by vytvořil unikátní spojení mezi hráči a fanoušky.

"Budeme se snažit být agresivním týmem na míči i mimo něj a musíme vytvořit toto spojení mezi fanoušky a klubem, zejména doma," burcoval. "Když za týmem stojí vlastní fanoušci, kteří ho tlačí, je to jako hrát s dvanácti hráči."

Požádán o závěrečný vzkaz fanouškům klubu, Maresca dodal: 'Prostě věřte procesu, věřte myšlence, buďte za týmem. Určitě si tu cestu budeme užívat. Jako v každém klubu, pro každého manažera, to nebude snadné, protože nic není snadné. Ale určitě si cestu užijeme."

další zajímavé články