neděle, 06. 10. 2024
Endrick Viníciuse nenahradil. Zaznamenal jedinou úspěšnou přihrávku

Endrick Viníciuse nenahradil. Zaznamenal jedinou úspěšnou přihrávku

Brazilci se již ve čtvrtfinále rozloučili s turnajem Copa América, když v penaltovém rozstřelu nestačili na Uruguayi. Ani tentokrát se jim tak nepovede vyhrát velký turnaj, a tak světová média hledají příčinu vyřazení.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jednou z nich by mohl být i výkon talentovaného útočníka Endricka. Teprve sedmnáctiletý forvard měl ve čtvrtfinále s Uruguayí nahradit svého budoucího spoluhráče z Realu Madrid Viníciuse juniora, jenže v klíčovém testu selhal.

Endrick, jenž právě v Madridu rozšíří od tohoto léta brazilskou kolonii a doplní své hvězdné spoluhráče z reprezentace, zaznamenal ve čtvrtfinále jednu jedinou úspěšnou přihrávku. Ta byla navíc po rozehrávce ze středového kruhu.

Fotbal zřejmě přijde o dalšího kreativního záložníka. Po Kroosovi pravděpodobně ukončí kariéru i odchovanec Barcelony

Brazilec, jehož cenovka se dle serveru transfermarkt vyšplhala na 60 milionů eur, přesto vydržel na hřišti celých 120 minut. Zápas totiž v základní hrací době rozuzlení nepřinesl, a ačkoliv Uruguayi dohrávala od 74. minuty bez vyloučeného Nandeze, podařilo se jí utkání dovést až do penalt.

V nich své pokusy neproměnily Éder Militao a Douglas Luiz, a protože z pěti uruguayiských střelců neuspěl pouze Gimenéz, rozdá si to tým okolo kapitána Federica Valverdeho v semifinále s Kolumbií.

Úpadek fotbalové velmoci

Fotbalová velmoc tak po nezdaru na mistrovství světa nezvládne ani tentokrát vyhrát velký turnaj. Rok před posledním světovým šampionátem totiž nezvládla ovládnout ani domácí turnaj Copa America, když ve finále nestačila na Argentinu. Té vystřelil titul jedinou brankou Ángel di María.

Poslední titul tak na kontinentálním turnaji získali Kanárci v roce 2019, kdy přehráli v zápase o zlato poměrem 3:1 Peru. Na mistrovství světa je zisk cenné trofeje ještě vousatější, když se naposledy radovala ze zlata parta okolo kapitána Cafúa v roce 2002.

další zajímavé články