čtvrtek, 04. 07. 2024
Kabongo? Na křídle se nedostával do hry, jako střední útočník je ale obrovsky silný, orientuje se ve vápně a dokáže se bít, libují si v Plzni

Kabongo? Na křídle se nedostával do hry, jako střední útočník je ale obrovsky silný, orientuje se ve vápně a dokáže se bít, libují si v Plzni

Jednou z letních ofenzivních posil Viktorie je český reprezentant do jednadvaceti let se čtyřmi brankami ze šesti mezinárodních startů Christophe Kabongo, jenž západočeské fanoušky navnadil na nadcházející sezonu hattrickem proti partnerskému klubu z Lafnitzu.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 02. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC Viktoria Plzeň

I když působil posledních 18 měsíců ve slovenské Podbrezové, patřil belgickému Lommelu, který spadá pod City Football Group vlastnící Manchester City a další známé klubové adresy.

Následující čtyři roky se však bude prát v barvách Plzně, jíž sledoval už v pohárové Evropě a udělala na něj dojem. "Teď budu chtít přispět k dalším úspěchům," vzkázal dvacetiletý forvard.

O tom, že prožil nejvydařenější zápas letní přípravy, není sporu. Třígólová představení totiž nejsou k vidění každý den. Poslední zásah si navíc připsal elegantní patičkou a trenérský štáb mu nepochybně bude dávat další šance...

Sparta se rozloučila s devíti nepotřebnými hráči, zájem v zahraničí je právě teď o Birmančeviče i Sejka

"V předchozích zápasech hrál více na křídle a nedostával se tolik do hry, zkusili jsme ho tedy i na centrálním útočníkovi," informoval na stránkách fcviktoria.cz asistent Jan Trousil.

Protože už v kádru Viktorie nefigurují Tomáš Chorý ani Jan Kliment, případná cesta do sestavy by nemusela být až tak strastiplná. "Je obrovsky silný, dokáže se bít, je nachystaný ve vápně, dokáže se v něm orientovat a dát gól, což prokázal. Určitě je to varianta," doplnil člen realizačního týmu.

Chválený je mimochodem i šestnáctiletý odchovanec západočeské značky Jiří Panoš, který by si mohl v nadcházejícím ligovém ročníku klidně připsat debut v české nejvyšší soutěži.

"Ukazuje velkou kvalitu. Ale víme, že v tomto věku není ještě třeba silově úplně hotový, takže k němu přistupujeme individuálně v některých cvičeních. To je logické, ale fotbalově se nám strašně líbí, umí přejít přes dva tři hráče. Jsme rádi, že s ním můžeme pracovat," uzavřel exvyškovský kouč.

další zajímavé články