sobota, 28. 09. 2024
Plzeň hlásí zajímavou posilu. Její řady rozšíří další mládežnický reprezentant

Plzeň hlásí zajímavou posilu. Její řady rozšíří další mládežnický reprezentant

Letního honu na posily se zatím ve velkém účastní Viktoria Plzeň. Na západ Čech nově dorazí po Tomovi Slončíkovi další mládežnický reprezentant. 


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Kdo mohl vidět některý ze zápasů české fotbalové reprezentace do 21 let, tomu zřejmě utkvělo v paměti jméno Christophe Kabongo. Jeho přestup z belgického Lommelu nyní dokončuje Viktoria Plzeň, která s talentovaným křídelníkem podepíše smlouvu na čtyři roky.

Kabonga trávil poslední sezonu na hostování ve slovenské Podbrezové, která působí v tamní nejvyšší soutěži. V jejím dresu naskočil do osmadvaceti duelů, ve kterých si zapsal bilanci čtyř branek a tří asistencí. Dařilo se mu také v národním poháru, kde startoval v šesti případech a skóroval hned pětkrát!

Exkluzivně z Katalánska. Hvězda Leverkusenu identifikována jako vysněná posila nového trenéra. A jen u ní nekončí

Zajímavou statistiku má také v barvách Lvíčat v kvalifikaci o Mistrovství Evropy do 21 let. Tam zatím stihl odehrát tři utkání, během nichž se mezi střelce zapsal dvakrát. Od talentovaného křídelníka si tak Západočesi hodně slibují.

"Jde o rychlostního ofenzivního hráče, který je navíc velmi variabilní. Sledovali jsme pozorně jeho výkony jak na Slovensku, tak i při zápasech české jedenadvacítky a hodně nás zaujal. Vidíme v něm do budoucna obrovský potenciál. Věřím, že brzy dojde k finálnímu dotažení přestupu," prozradil sportovní ředitel Viktorie Plzeň Daniel Kolář.

Vše by mělo být zpečetěno v nejbližších dnech. Kabongo už se k týmu připojil do tréninkového procesu. V Doosan Areně je pro něj připravena čtyřletá smlouva. Po Tomovi Slončíkovi a Danielovi Vašulínovi stává třetí posilou.

další zajímavé články