sobota, 28. 09. 2024
Exkluzivně z Katalánska. Hvězda Leverkusenu identifikována jako vysněná posila nového trenéra. A jen u ní nekončí

Exkluzivně z Katalánska. Hvězda Leverkusenu identifikována jako vysněná posila nového trenéra. A jen u ní nekončí

Aby Barcelona dotáhla rozdíl mezi ní a Realem Madrid, který je nyní navíc posílený ještě o Kyliana Mbappého, musí být na přestupovém trhu podobně aktivní. A tato jízda právě začíná.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

V Katalánsku bylo poslední týdny pořádné rušno. Když už to vypadalo, že Xavi zůstane trenérem Barcelony i příští sezonu, tak se rázem nepohodl s vedením a z pozice vrchního lodivoda týmu byl propuštěn.

Jak později prezident Joan Laporta uvedl v rozhovoru pro Barca One, na vině byly Xaviho výroky, jimiž zpochybňoval kvality svého týmu, jenž chtěl dotáhnout k dalšímu ligovému prvenství.

„Když jsem se jej jednoho dne zeptal, zdali věří našim hráčům, odpověděl mi, že ne. A v ten moment jsem pochopil, že potřebuju klubu dát nový impuls,“ vysvětloval tehdy Laporta, který se vzápětí vydal na lov nového manažera. Ruka osudu přitom ukázala na Hansiho Flicka, bývalého úspěšného kouče Bayernu Mnichov.

Katalánské rádio nyní zmiňuje, že se Flick pokusí hned od první sezony Barceloně vštípit svůj herní styl, který již nebude tak úzce spjatý s kontrolou míče. Na Camp Nou se zavede o něco přímočařejší styl fotbalu, s nímž německému trenérovi pomůže hráč, jako je například Jeremine Frimpong.

Frimpong patříval ke stěžejním hráčům uplynulého ročníku Bundesligy, kde s Bayerem Leverkusen oslavil ligový titul. Neustále přitom piloval pravou lajnu a z pozice krajního beka vstřelil i několik gólů. Ke svým defenzivním úkolům tedy přidává i neskutečné ofenzivní výpady.  

Německý deník Bild poté dodává, že o Frimponga jeví zájem ještě Manchester United, který se však zatím nerozhoupal k nějaké konkrétní nabídce. Barcelona oproti tomu již ví, že do Leverkusen musí poslat 40-50 milionů eur, aby mohla s hráčem začít komunikovat. V následujících dnech tedy bude ještě pěkné rušno.

další zajímavé články