pátek, 28. 06. 2024
Česko má další plaveckou mistryni Evropy!

Česko má další plaveckou mistryni Evropy!

Šestadvacetiletá česká plavkyně Kristýna Horská slaví titul pro mistryni Evropy za 200 metrů prsa. Navázala tak na kraulařku Barboru Seemanovou, která už v Bělehradě získala dvě medaile.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

České výpravě se na plaveckém evropském šampionátu v Bělěhradu daří. Čtyřiadvacetiletá Barbora Seemanová získala dva tituly mistryně Evropy na sto a dvě stě metrů dlouhých trasách, a nyní to české kotlině cinklo potřetí.

Hermannová a Štochlová slaví! Na OH v Paříži se nakonec představí

Tentokrát si mohla hymnu na nejvyšším patře stupňů vítězů vyslechnout o dva roky starší Kristýna Horská, která byla na dvousetmetrové trase mezi prsařkami rovněž nejrychlejší. Pro Česko je to tedy třetí zlatá a celkově pátá medaile ze srbské metropole.

Horské vítězný čas 2 minuty 23 vteřin a 60 setin mimo jiné splnil olympijský limit, a tak by se měl česká plavkyně představit i pod pěti kruhy. Český rekord, jehož byla doposud držitelkou, zdolala o 68 setin sekundy.

K bronzu z loňska přidala Horská nejcennější kov

Na loňském mistrovství Evropy v Otopeni se na krátkém bazénu radovala Horská ze své první medaile v kariéře. Tehdy brala na prsařské dvoustovce bronz. V Bělehradě se jí povedla už rozplavba a také semifinále, kde zapsala nejrychlejší časy.

Horská pak ve finále porazila o 1,60 vteřin stříbrnou Dánku Claru Rybakovou-Andersenovou. Navíc tedy rozšíří naši plaveckou výpravu na olympijských hrách, kam se již kvalifikovali Miroslav Knedla, Daniel Gracík a Barbora Seemanová. Do Paříže se tak kvalifikovala za pět minut dvanáct.

další zajímavé články