sobota, 28. 09. 2024
Hermannová a Štochlová slaví! Na OH v Paříži se nakonec představí

Hermannová a Štochlová slaví! Na OH v Paříži se nakonec představí

Senzační zprávu obdržely české plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová. Na olympijských hrách v Paříži nakonec nahradí své přemožitelky z finále Nations cupu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Český beachvolejbalový pár Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová se chtěl pokusit o postup ze žebříčky, potřebné body však do něj i vinou zdravotních komplikací nezískal. Do Paříže tak vedla cesta ještě přes Nations Cup, jehož se třiatřicetiletá Hermannová s o osm let mladší Štochlovou účastnily.

Velký boxerský podvod odměněn roční stopkou. Garcia zuří a chce zpátky peníze

Hned ve svém kole ale nestačily na Finky a vypadalo to, že se jim olympijské brány uzavřely. Jenže do finálového turnaje Nations Cupu hraného v Jurmale se nakonec dostaly v roli náhradnic, a předváděly zajímavé výkony.

Zvládly dokonce odvetný duel s Finkami, a přemožitelky našly až ve finále v podobě Nizozemek, které vyhrály dvakrát 1:2. České barvy kromě výše zmíněné dvojice hájali ještě kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou.

Vše je ale jinak

A tak se ani touto cestou nepodařila Hermannové se Štochlovou kvalifikace, nyní je ale vše jinak. Jak se ukázalo, vítězky Nations Cupu nesplňují požadavky národního olympijského výboru, a do Paříže se tak nepodívají. Jejich místo zaujme právě český pár.

"Štěstí přeje připraveným, využili jsme každou možnost se kvalifikovat. Kvalifikovat se na olympijské hry je snem každého sportovce. Vím, že si to holky moc přály, ale taky vím, že se dlouho trápí se zraněními a to je částečně limitovalo. Za energii a snahu, kterou do kvalifikace vložily, si postup zaslouží," sdělil předseda svazu Marek Pakosta.

Pro Hermannovou tak půjde již o třetí olympijské hry. V roce 2016 v Riu de Janeiru i o pět let později v Tokiu hrála po boku s Markétou Nausch Slukovou. Z druhého turnaje nakonec česká dvojice vypadla ještě dříve, než začala, z důvodu pozitivního testu na koronavirus Markéty Nausch Slukové.

další zajímavé články