sobota, 28. 09. 2024
Velký boxerský podvod odměněn roční stopkou. Garcia zuří a chce zpátky peníze

Velký boxerský podvod odměněn roční stopkou. Garcia zuří a chce zpátky peníze

Zakázaná látka s názvem ostarine byla nalezena v těle mladého boxera Ryana Garcii, který kvůli ní přišel o největší výhru své kariéry. Teď kvůli tomu zuří.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Duben byl jeho měsíc. Vstoupil do zápasu proti doposud neporaženému Devinovi Haneymu, kterého vzal do školy boxu a třikrát jej dokonce poslal do počítání. Ukončení před limitem se sice nedočkal, ale při bodovém rozuzlení nebylo co řešit. Haney, jenž byl považován za naprostou špičku ve svém oboru, padl.

Prohra se Haneymu těžce skousávala. Velkou část neúspěchu přisuzoval tomu, že jeho soupeř nesplnil váhový limit, a tak do boje nastoupil těžší. Když ale přišly výsledky předzápasových testů na doping, tak se navíc potvrdilo, že kromě hmotnostní převahy disponoval ještě jednou výhodou…

Ostarine je látka, která podporuje růst svalů. Takový TJ Dillashaw, legenda bantamové váhy UFC, za ni dostal dvouletý zákaz činnosti. Titulu šampiona se vzdal ještě sám, než to za něj udělala organizace. Navždy tím pošpinil svůj odkaz a již jej nikdo nebral vážně. Podobný osud nyní čeká Garciu, ačkoliv k němu ještě byla komise shovívavější.

Jak potvrdil i boxerský novinář Michael Benson, Garcia byl po velkém a zdlouhavém odporu odměněn roční stopkou činnosti. Jeho výhra nad Haneym se ruší a mění se na no contest. Haneymu se tedy opět vrací bezchybný rekord 31-0-0 a může nadále snít o tom, že svou kariérou projde bez ztráty kytičky.

Garcia, jak se dalo očekávat, nadále zuří. Na svém Twitteru se nebál obvinit všechny okolo, pouze sebe považuje za nevinného. V jednom ze svých příspěvků mluví o tom, že končí kariéru, ve druhém pro změnu o tom, že jakmile mu stopka vyprší, tak svůj úspěch nad Haneym zopakuje a znovu mu srazí hřebínek. Patrně s ním ještě cloumají emoce.

„Jo a abych nezapomněl, chci zpátky peníze, co jsem si ze své výplaty ukrojil, abych dal soupeři, když jsem nesplnil váhu. Ten zápas se jako by nikdy nestal, tak chci zpátky svoje prachy,“ napsal veřejně. Těžko ovšem říct, zdali ho někdo vyslyší.

další zajímavé články