pátek, 28. 06. 2024
Přestupové okénko v NHL: Zajímavý trejd na trase Minnesota – New Jersey a další novinky

Přestupové okénko v NHL: Zajímavý trejd na trase Minnesota – New Jersey a další novinky

Přestože letošní ročník NHL stále nepoznal vítěze, u řady týmů, kterých se napínavá finálová série netýká, došlo v posledních hodinách či dnech k zajímavým změnám. Tady je krátký souhrn:


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V zákulisí NHL je již tradičně živo. Méně úspěšné kluby se chtějí připravit na nadcházející ročník, a tak se poohlíží po posilách. K zajímavé výměně nyní došlo na trase Minnesota – New Jersey. Prvně zmíněný celek opouští třiadvacetiletý křídelník Adam Beckman, jehož čeká vůbec první změna klubu.

Přesně tohle jsme chtěli, dostat se Floridě do hlavy. Teď to otočit a získat Stanley Cup, usmívá se Skinner

Beckman se stane posilou New Jersey, odkud opačným směrem putuje Graem Clark. Ten má za sebou premiérovou sezonu v nejprestižnější světové soutěži, a ačkoliv si v ní žádný kanadský bod nepřipsal, v AHL předváděl výborné výkony.

Konec kariéry oznámil v sedmatřiceti letech Andrew Cogliano. Ten má na svém kontě také vítězství Stanley cupu v dresu Colarada, kde také působil v posledních letech. Ten svoji pouť v NHL započal v barvách Edmontonu, následně patřil k oporám Anaheimu a zahrál si také za Dallas nebo San Jose. Cogliano má na kontě 1294 startů v NHL, během nichž vstřelil 190 branek a přidal 274 asistencí.

Kluby prodlužovaly hráčům smlouvy

O jednu sezonu prodloužil Dallas kontrakt s norským útočníkem Mathiasem Emiliem Pettersenem. Čtyřiadvacetiletý Nor, jenž reprezentoval svoji zemi na nedávno skončeném světovém šampionátu v Praze a Ostravě, zatím v NHL šanci nedostal, v klubech z AHL se mu však dařilo. V 66 utkání nasbíral solidní bilanci 11+27.

Prodloužení smlouvy se dočkal také forvard Vancouveru Canuks Linus Karlsson. Ten už ve čtyřech případech nakoukl do NHL a na farmě v Abbotsfordu byl dokonce nejproduktivnějším hráčem. Spolu s ním u Kosatek pokračuje také Cole McWard. Třiadvacetiletý obránce má zatím na kontě 6 startů v nejslavnější hokejové lize.

Dalším účastníkem mistrovství světa v Česku, jenž se dočkal prodloužení kontraktu, je osmadvacetiletý Američan Alex Nedeljkovič. Strážce svatyně Pittsburghu podepsal na další dvě sezony, během nichž si vydělá pět milionu dolarů. Nedeljkovič dřív chytal také za Carolinu a Detroit. U Tučňáků ma za sebou premiérový ročník.

další zajímavé články