sobota, 28. 09. 2024
Přesně tohle jsme chtěli, dostat se Floridě do hlavy. Teď to otočit a získat Stanley Cup, usmívá se Skinner

Přesně tohle jsme chtěli, dostat se Floridě do hlavy. Teď to otočit a získat Stanley Cup, usmívá se Skinner

Když v Edmontonu za stavu série 0:3 řekli, že nastane obrat, věřil jim to jen blázen. Kanadský celek se však semknul a během nadcházejících dvou zápasů nastřílel třináct branek. Teď to jsou Olejáři, kdo se cítí na koni.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

Hokej je neuvěřitelný spor, ve kterém slovo nemožné dostává úplně nový rozměr. Kdejaký hráč vám řekne, že vyhrávat v zápase 3:0 je skoro nejhorší možný stav, protože se uchlácholíte výsledkem, ale potom nevíte ani jak a soupeř srovná.

V našem případě ve finále Stanley Cupu vyhrávala Florida 3:0 na zápasy. Mnoho expertů predikovalo, jak si už dojde pro pohár a ve čtvrtém utkání předvede tzv. „sweep“ (smete protivníka bez ztráty jediné kytičky). Jenže to nikdo z týmu Panterů ještě netušil, že se kanadské mužstvo tak semkne.

„Po třetím prohraném zápase jsme se sešli v kabině a místo sklíčené nálady jsme se shodli na tom, že budeme i nadále bojovat. A když těch sto odevzdaných procent nestačilo, tak se pokusíme dát sto deset. Ještě něco málo navrch nad naše možnosti. A zatím se to skvěle daří,“ usmíval se podstatně spokojenější gólman Edmontonu Skinner.

„I v předchozích zápasech série jsme byli lepší, pouze jsme vždy ztroskotali na skvělém brankáři Bobrovskim. Soupeř se nám dostal do hlavy a my měli v mysli blok, přes který jsme se nedokázali dostat. Podstatné bylo to Floridě vrátit stejnou měrou a donutit ji začít pochybovat. A přesně to se nám podařilo,“ cítí.

„Nasadili jsme jim brouka do hlavy, že splníme, co jsme veřejně řekli za stavu 0:3 na zápasy. Že budeme dalším týmem, který přepíše historii a že to střelecké prokletí zlomíme a bude nám to tak padat jedna báseň. To gólové prokletí se zlomilo a tomu snu o zisku Stanley Cupu jsme taky naproti. Teď to chceme dotáhnout,“ svěřil se Skinner serveru ESPN před klíčovou šestou bitvou, ve které Oilers mohou srovnat stav série na 3:3 a vynutit si sedmý zápas.

další zajímavé články