středa, 23. 10. 2024
Karabce čeká po pěti letech loučení se Spartou. A další zastávka? Bundesliga!

Karabce čeká po pěti letech loučení se Spartou. A další zastávka? Bundesliga!

Spartu v hlavním přestupovém okně neopouští pouze její dosavadní kapitán Ladislav "LK37" Krejčí, ale také stále dvacetiletý ofenzivní univerzál Adam Karabec.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Byť má stabilní český reprezentant do 21 let s více než dvaceti odehranými zápasy v evropských pohárech v letenské epet ARENĚ platnou smlouvu až do léta příštího roku, čeká ho premiérová zahraniční výzva kariéry.

Podle informací SportWin.cz mu jeho agent Pavel Paska domluvil angažmá v Německu, s tím, že by mohlo jít o nadprůměrný bundesligový tým z první poloviny tabulky. 

Fanoušci Bohemians 1905 si budou muset zvykat na spoustu nových tváří, z Ďolíčku už zmizelo 10 jmen

Mediálně už byl zmíněn například VfB Stuttgart, který čeká díky druhé příčce základní skupina Ligy mistrů.

Pětinásobné mistry země čekají během léta přípravy s Hollenbachem, Luzernem, Fortunou Sittard, Kyotem Sanga i Hiroshimou a Karabec už by mohl své jednadvacáté narozeniny klidně slavit na jihozápadě Německa, kde v předešlých měsících zářili kanonýři Serhou Guirassy i Deniz Undav.

Mladík s více než 100 starty v nejvyšší soutěži má za sebou pět sezon v áčku Sparty, které mu přinesly dva ligové tituly i dvě ovládnutí domácího poháru. Na Letné ale nikdy nedokázal naplno rozvinout svůj potenciál a Lars Friis už si ho tak může ze svých plánů vyškrtnout.

Realizační tým druholigové Sparty B čítá 13 hlav. Jsou mezi nimi i dva cizinci, Hruška a nově také Švejdík

další zajímavé články