neděle, 08. 09. 2024
Německo si poradilo i s Maďarskem a má jisté osmifinále evropského šampionátu

Německo si poradilo i s Maďarskem a má jisté osmifinále evropského šampionátu

Domácí reprezentace na mistrovství Evropy zvládla i druhé utkání ve skupině A. Po trefách Jamala Musialy a Ilkaye Gündogana porazila Maďarsko 2:0 a s předstihem si zajistila postup mezi šestnáctku nejlepších. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: German Football

Ačkoliv Němci šli hned od první vteřiny okamžitě do útoku, míč rychle ztratili a na opačné straně hrozili Maďaři. Sallai se ale k zakončení nakonec nedostal, neboť připraven byl Neuer.

Němci poprvé výrazněji zahrozili ve 12. minutě. Po skvělém zpracování se k ráně odhodlal Havertz a zasáhnout musel Gulácsi. O deset minut později už ale lovil míč ze své svatyně. Po škobrtnutí Orbána dostal Gündogan míč na Musialu a Němci šli do vedení.

K vyrovnání měl velice blízko Dominik Szoboszlai, Neuer míč ale skvěle vytěsnil. V samotném závěru první půli mohli udeřit jak domácí, tak Maďaři. Musiala nejprve těsně minul levou šibenici, na opačné straně skóroval Sallai, ale z ofsajdového postavení.

Gólman Lipska se musel ohánět i ve druhé půli. Nebezpečně pálili Gündogan a Kroos, oba pokusy ale Gulácsi zlikvidoval. Po hodině hry měl na hlavě vyrovnání Varga, horní tyč branky Manuela Neuera ale minul. Za sedm minut poté tak bylo definitivně rozhodnuto. Mittelstädt z levé strany našel kapitána Gündogana a Gulásci podruhé kapituloval.

I v dalších momentech byl ale čtyřiatřicetiletý brankář hlavní hvězdou Maďarska. Dvakrát vychytal střídajícího Saného a další míč už za svá záda nepustil. O čisté konto mohl v závěru přijít Neuer, po jeho chybě střílel do odkryté brány Orbán, za gólmana Bayernu ale zaskočil jeho týmový kolega Kimmich.

Německo tak uspělo i ve druhém utkání skupiny A a má jistý postup mezi šestnáct nejlepších.

Německo - Maďarsko 2:0 (1:0)

Branky: 22. Musiala (Gündoğan), 67. Gündoğan (Mittelstädt)

Karty:   27. Rüdiger (GER), 89. Mittelstädt (GER) – 23. Varga (HUN), 90+3. Csoboth (HUN), 90+3. Rossi (trenér) (HUN)


Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:10.


Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (72. Can), Kroos – Musiala (72. Führich), Gündoğan (C) (84. Undav), Wirtz (58. Sané) – Havertz (58. Füllkrug).
Náhradníci: Baumann, ter Stegen – Raum, Groß, Müller, Schlotterbeck, Beier, Anton, Henrichs, Koch.

Trenér: J. Nagelsmann

Maďarsko: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla (76. Ádám), Á. Nagy (64. Kleinheisler), Schäfer, Kerkez (76. Z. Nagy) – Sallai (87. Csoboth), Szoboszlai (C) – Varga (87. Gazdag).
Náhradníci: Dibusz, Szappanos – Lang, Balogh, Szalai, Négo, Styles, Botka, Horváth, Kata.

Trenér: M. Rossi

Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

Diváci: 54 000

další zajímavé články