středa, 23. 10. 2024
Návrat „starého známého“ hlásí v Hradci Králové, Vlkanova přichází po dvou letech v Plzni

Návrat „starého známého“ hlásí v Hradci Králové, Vlkanova přichází po dvou letech v Plzni

Dvě sezony po svém přestupu do Viktorie Plzeň míří Adam Vlkanova znovu zpět na východ Čech. Devětadvacetiletý ofenzivní univerzál se v Plzni pod trenérem Koubkem příliš neprosadil, a naposledy pouze hostoval v polském Ruchu Chorzów.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Votroci svému bývalému hráči věří a podepsali s ním nyní smlouvu na čtyři roky. Vlkanova se tak může těšit třeba na nově zrekonstruovaná Lízátka, nebo na trenérský štáb vedený hlavním koučem Davidem Horejšem, jehož styl by mohl devětadvacetiletému hráči menší postavy sedět.

Česká reprezentace po boji podlehla Portugalsku, Turecko ve fantastickém klání přehrálo Gruzii

Už v uplynulém ročníku Horejš klubu z východu Čech pozvedl a dokonce vyhrál prostřední část nadstavby, díky čemuž si s Mladou Boleslaví zahrál o účast v evropských pohárech. Tam však narazil na dobře hrající Středočechy, i tak ale bude v příští sezoně Hradec pod Horejšem sledovat.

Vlkanova po svém přestupu do Plzně zaznamenal v první sezoně ligovou bilanci 4+3, na kterou potřeboval osmadvacet utkání. Na solidní čísla však nedokázal navázat na podzim minulého roku, kdy zároveň dostával i méně příležitostí.

Zná místní prostředí a má zkušenosti z Ligy mistrů

I proto se rozhodl pro hostování v polském Ruchu Chorzów, kde na jaře posbíral 8 startů, během nichž jedenkrát skóroval a přidal dvě asistence. Z Plzně má také zkušenosti s Ligou mistrů, a tak je pro Hradec i díky znalosti místního prostředí vítanou akvizicí.

"Jsem velice rád, že je Adam zpátky v Hradci. Dnes je to již zkušený hráč, který si zahrál Ligu mistrů a má na svém kontě také reprezentační starty. O tom, že má ke klubu vztah, ani nemusím mluvit. Nepochybuji o tom, že nám hodně pomůže," uvedl sportovní ředitel Hradce Králové Jiří Sabou.

Vlkanova zatím působil v nejvyšší soutěži pouze v dresech Hradce Králové a Plzně, za které dohromady odehrál 90 zápasů, v nichž nasázel 14 branek. Krátce se mihnul také v národním týmu, za který si připsal tři starty.

 

další zajímavé články