sobota, 28. 09. 2024
Nosková přešla v Berlíně přes bývalou vítězku Wimbledonu

Nosková přešla v Berlíně přes bývalou vítězku Wimbledonu

Parádní první kolo má za sebou česká tenistka Linda Nosková. Teprve devatenáctiletá rodačka ze Vsetína přehrála na prestižně obsazeném turnaji bývalou vítězku Wimbledonu Angelique Kerberovou a vyhrála tak svůj druhý duel v kariéře na travnatém povrchu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Nosková je v Berlíně mimo hráčky z kvalifikace či využívající divoké karty nejníže postavenou tenistkou. Talentovaná Češka se tak mohla těšit z poměrně příznivého losu, který jí do cesty nadělil do prvního kola bývalou světovou jednička Angelique Kerberovou.

Domácí tenistka se však v současnosti propadla až na 224. příčku žebříčku WTA, a tak měla Nosková poměrně dobré vyhlídky na postup. Své ambice začala naplňovat již v první sadě, ve které se dostala do nadějného vedení 5:2.

Krejčíková poprvé od února vyhrála. Dařilo se i Bouzkové, naopak Plíšková se s turnajem loučí

To se však udržet nepodařilo, a tak mělo přijít rozuzlení až v tie-breaku. Zkrácená hra pak vyšla lépe Noskové, která ho ovládla poměrem 7:4. Důležité moment měl talentované Noskové dodat vzpruhu pro druhý set, v něm se však karta úplně obrátila.

Druhé dějství totiž bylo vyrovnané pouze do stavu 2:2. Pak se Kerberové dařilo držet si servis a hned ve dvou případech navíc dokázala breaknout svojí soupeřku. Po čtyřech gemech v řadě si tak vynutila rozhodující set.

V něm se Nosková dostala do trháku a vedla už 3:1. Na jediný brejk v této sadě již žádná z hráček nenavázala, a tak se mohla se skóre 6:4 z postupu radovat Linda Nosková. Ta zatím stále čeká na svojí první čtvrtfinálovou účast od úspěšného tažení na Australian Open. Dočka se alespoň vyrovnání tohoto výsledku v Berlíně?

další zajímavé články