neděle, 30. 06. 2024
Krejčíková poprvé od února vyhrála. Dařilo se i Bouzkové, naopak Plíšková se s turnajem loučí

Krejčíková poprvé od února vyhrála. Dařilo se i Bouzkové, naopak Plíšková se s turnajem loučí

Česká tenistka Barbora Krejčíková zvládla úvodní duel na turnaji v Birminghamu proti Dariy Savilleové a poprvé od ledna tak zvítězila, aniž by soupeřka skrečovala zápas. Do další fáze postoupila také Marie Bouzková. Překvapení se naopak zrodilo v bitvě Karolíny Plíšková, která se s turnajem překvapivě loučí.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Krejčíková letos v Birminghamu obhajuje loňské finále a hned na úvod vykročila tou správnou nohou. Hned v úvodní sadě na kurtu jasně dominovala a vyhrála úvodní pět her. Nakonec soupeřce povolila jediný gem a první část tak ovládla poměrem 1:6.

Druhý set už byl podstatně vyrovnanější. Česká tenistka za stavu 6:5 podávala na vítězství v utkání, soupeřka však její servis prolomila a šlo se do zkrácené hry. Tu Krejčíková vyhrála poměrem 5:7 a mohla se tak radovat z postupu.

Bouzková se na výhru pořádně nadřela

To Marie Bouzková se na svoji výhru proti Britce Heather Watsonové pořádně nadřela. Domácí tenistka ovládla první sadu poměrem 6:3, poté už ale Bouzková začala plnit roli favorita. Druhé dějství dokázala uhrát ve svůj prospěch 4:6 a vynutila si tak třetí set.

Vondroušová i Siniaková odstartovaly přípravu na Wimbledon vítězně

V něm to s jejími akciemi vypadalo bledě, když prohrávala 2:5. Watsonová však začala chybovat a česká hráčka následně uhrála pět her v řadě, což jí stačilo na celkový triumf.

Plíšková je ze hry venku

Překvapení se pak zrodila v zápase Karolíny Plíškové. Po nedávném finále rovněž v Nottinghamu tentokrát Plíšková nezvládla projít hned první kolo přes Američanku Caroline Dolehideovou. Dvaatřicetiletá Češka sice začala lépe a uhrála první sadu poměrem 6:2, avšak druhou část vyhrála Američanka 3:6.

Rozuzlení tak přišlo ve třetím setu, který nakonec dospěl až do zkrácené hry. Za stavu 5:6 v neprospěch Plíškové podávala česká hráčka na udržení se v utkání, klíčový moment ale nezvládla a vyprodukovala dvojchybu.

další zajímavé články