pondělí, 16. 09. 2024
Vondroušová i Siniaková odstartovaly přípravu na Wimbledon vítězně

Vondroušová i Siniaková odstartovaly přípravu na Wimbledon vítězně

České tenistky Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková vyhrály své úvodní duely na turnaji WTA v Berlíně. První jmenovaná zahájila přípravu na obhajobu wimbledonského titulu úspěšně a vyprovodila z kurtu Španělku Masárovou 2:0 na sety. Siniaková zdolala v 1. kole stejného turnaje Američanku Navarrovou.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Vondroušová si travnatý povrch oblíbila v loňské sezoně, kdy ovládla slavný Wimbledon. Přípravu na obhajobu tohoto triumfu zahájila v Berlíně, kde jí na úvod čekala španělská hráčka Rebeka Masárová.

Rodačce z Moldavska nepovolila Vondroušová ani set a po sadách 6:4 a 6:3 zapsala postup do dalšího kola. Světové šestce cestu za vítězství zkomplikoval déšt, který utkání o několik minut odložil. Vondroušové nakonec stačilo osmasedmdesát minut, po kterých mohla slavit výhru.

Siniaková dosáhla totožného výsledku

Úplně stejného výsledku pak dosáhla také Kateřina Siniakova. Američanku Navarrovou rovněž přehrála poměrem 6:4 a 6:3. Ta přitom letos disponuje životní formou. Česká hráčka v první sadě ztratila v jednom případě svůj servis, mrzet jít o ale příliš nemuselo.

Světová sedmnáctka Navarrová letos Siniakovou dvakrát porazila, pokaždé v třísetových bitvách, a tak se Češka mohla radovat z úspěšné odvety. Vzájemnou bilanci tak srovnala na 2:2.

Mezi nejlepšími čtyřiceti tenistkami světa je hned sedm Češek, blízko první padesátce je i těhotná Kvitová

V dalším kole čeká na Markétu Vondroušovou ruská soupeřka Anna Kalinská. Půjde o vůbec první vzájemné měření sil těchto hráček. Siniaková zatím na jméno své sokyně čeká. Ta vzejde z asijské bitvy Qinwen Zhengová - Naomi Ósakaová. První jmenovaná se na letošním Australian Open dokázala probojovat až do finále.

další zajímavé články