čtvrtek, 19. 09. 2024
Mezi nejlepšími čtyřiceti tenistkami světa je hned sedm Češek, blízko první padesátce je i těhotná Kvitová

Mezi nejlepšími čtyřiceti tenistkami světa je hned sedm Češek, blízko první padesátce je i těhotná Kvitová

Tenistka Karolína Plíšková se po finálové účasti v Nottinghamu ve světovém žebříčku posunula na 42. místo. Českou jedničkou je stále Markéta Vondroušová na šesté příčce. Ke změně nedošlo ani na prvních místech - ženám vládne Iga Šwiateková z Polska, mužům Ital Jannik Sinner.


  • autor: Jan Matas / ČTK
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 

Dvaatřicetiletá Plíšková v nedělním finále na trávě v Nottinghamu prohrála 6:4, 3:6 a 2:6 s domácí obhájkyní trofeje Katie Boulterovou. Bývalá světová jednička si v pořadí WTA polepšila o osm míst a 42. příčka je pro ni nejlepším umístěním od začátku března.

V ženském žebříčku jsou v první stovce pořadí vedle Vondroušové a Plíškové také Barbora Krejčíková (25. místo), Linda Nosková (28.), Kateřina Siniaková (30.), Karolína Muchová (34.), Marie Bouzková (37.), těhotná Petra Kvitová (55.) a Brenda Fruhvirtová (89.).

V mužském pořadí je českou jedničkou Jiří Lehečka na 25. pozici. Ve stovce ho doplňují Tomáš Macháč (36.) a Jakub Menšík (81.).

 

Plíšková sbírku titulů nerozšířila, přesto má za sebou skvělý vstup do travnaté části sezony: Snad si povedu dobře i ve Wimbledonu

další zajímavé články