čtvrtek, 19. 09. 2024
Plíšková sbírku titulů nerozšířila, přesto má za sebou skvělý vstup do travnaté části sezony: Snad si povedu dobře i ve Wimbledonu

Plíšková sbírku titulů nerozšířila, přesto má za sebou skvělý vstup do travnaté části sezony: Snad si povedu dobře i ve Wimbledonu

Ostřílené "Ace Queen" Karolíně Plíškové (32) se nepodařilo podruhé ovládnout turnaj v anglickém Nottinghamu. Na tamní trávě nestačila na obhájkyni trofeje Katie Boulter (6:4, 3:6, 2:6) a svůj osmnáctý titul na okruhu WTA se tak bude muset pokusit získat jinde.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

O pět let mladší rodačka z Leicesteru, jež se ve světovém žebříčku nalézá na třicáté pozici, vyzrála na Plíškovou již potřetí z pěti zápasů.

"Bylo to trochu déjà vu. Nejsem si jistá, jestli sním, nebo se to fakt stalo. Je to neuvěřitelné a tohle místo bude mít v mém srdci vždy zvláštní místo," citovala agentura ČTK slova vítězky, jež hraje s raketou Wilson.

"V neděli to bylo fakt brutální. Karolína je hráčka, kterou je těžké porazit. Ale byl to můj den," nechala se slyšet britská teniska.

Někdejší světová jednička, která stanula v čele žebříčku před necelými sedmi lety, to jako tragédii nebrala.

Rekordní odměny v All England Clubu! Dotace Wimbledonu dál roste a vítěz se může těšit na necelých 80 milionů

"Samozřejmě, že jsem chtěla vyhrát. Ale Katie hrála velmi dobře. Zasloužila si to," prohlásila Plíšková v rozhovoru na kurtu.

"Byl to těžký týden. Mám za sebou několik zápasů a jsem spokojená, jak jsem hrála. Až na to finále," doplnila hráčka, jež má za sebou čtyřiatřicátou finálovou účast včetně Wimbledonu i US Open.

Plíšková se tak v roce 2024 radovala z vítězství turnaji pouze jednou a to v únoru v rumunské Kluži. S ohledem na blížící se tradiční londýnskou akci v All England Clubu je však optimistkou.

"Bylo těžké hrát dva náročné zápasy v jeden den. Myslím, že jsme to ale všichni zvládli. Užila jsem si to tady a pokusím se vrátit. Je to skvělý vstup do travnaté části sezony a snad si obě dvě povedeme dobře i ve Wimbledonu," uzavřela.

další zajímavé články