neděle, 08. 09. 2024
Bývalá nejlepší florbalistka světa ukončila kariéru

Bývalá nejlepší florbalistka světa ukončila kariéru

Jednatřicetiletá Eliška Krupnová se rozhodla ukončit aktivní kariéru. Kapitánka národního týmu převzala hned osmkrát ocenění pro nejlepší českou hráčku sezony, reprezentaci na domácím světovém šampionátu v Brně a Ostravě už ale nepomůže.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Rodačka z Mariánských Lázní oznámila zprávu prostřednictvím médií. Svůj záměr ohlásila v rozhovoru pro ČTK a Český rozhlas. Osminásobná držitelka titulu pro nejlepší hráčku sezony působila od roku 2015 ve švédském Pixbo IBK.

S národním týmem získala bronz z mistrovství světa 2011 a 2023. O případné vylepšení svého osobního maxima již ale usilovat nebude, a tak se Česká reprezentace bude muset v příštím roce na domácí půdě obejít bez své opory.

Vondroušová i Siniaková odstartovaly přípravu na Wimbledon vítězně

"Je to vážně poslední sezona v kariéře. Neoznámila jsem to dopředu, i když konec sezony byl na konci dubna. Je to proto, že jsem si chtěla dát čas, zhodnotit to ze všech úhlů pohledu, protože domácí mistrovství světa je obrovská událost a motivace. Je to asi nejvíc, co může sportovec v reprezentační kariéře zažít. Příklad hokejistů je úplně sen," prohlásila Krupnová.

Krupnová má na svém kontě i zlato ze švédské ligy, kterou vyhrála právě s Pixbem. V letošním ročníku její tým prohrál už čtvrté finále v řadě, a tak je její sbírka převážně stříbrná. Dále vyhrála titul v Poháru mistryň v roce 2016 a také čtyřikrát extraligu v dresu Herbadent Tigers SJM. Se 141 starty na kontě je taktéž rekordmankou reprezentace, během nichž si připsala 176 bodů za 107 branke a 69 asistencí. Letos se mohla pyšnit bilancí 26+20, v dalších devíti duelech ve vyřazovací fázi přidala 10+4.

"Ale na druhou stranu ono se to nestane samo. Za tím, že člověk hraje a hraje dobře, je strašně moc práce. Dva roky je dlouhá doba v mém věku a v mé přípravě. Dala jsem si na to čas, bavila jsem se s hodně lidmi. Kladla jsem řadu otázek sama sobě i ostatním, dostávala jsem odpovědi, sama jsem si urovnávala myšlenky. Vyšlo z toho tohle rozhodnutí. Někdo mě přemlouval, někdo ne, protože ví, co za tím je. Kolik dřiny a obětování. To rozhodnutí chápou," podotkla Krupnová.

další zajímavé články