středa, 23. 10. 2024
Csaplár naskočí po pěti letech pauzy do Arsenalu a na jedné adrese se opět potká se Štajnerem

Csaplár naskočí po pěti letech pauzy do Arsenalu a na jedné adrese se opět potká se Štajnerem

Příbram, Liberec, Slavia, Viktoria Žižkov, Zlín, ale i polská Wisla Plock, řecký Panionios, Al-Ittihad Kalba ze Spojených arabských emirátů a také české reprezentační výběry do 17 a 19 let. Josef Csaplár (61) toho ve fotbalovém hemžení přeci jen už leccos zažil. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Posledních pět let se ho však netýkalo a mnozí fanoušci si kladli otázku, zda ho ještě někdy vůbec ve fotbalovém koloběhu uvidí.

Podle informací SportWin.cz k tomu dojde a to velice brzy, nicméně nejvyšší tuzemská soutěž ani druhá liga se ho týkat nebudou.

Překvapivě ho totiž zlanařil třetiligový celek Arsenal Česká Lípa, který pod vedením hlavního trenéra Pafvla Hradiského a jeho asistenta Jiřího Štajnera zakončil sezonu ČFL na předposlední pozici. 

Jsem přesvědčený, že kluci na EURU nezklamou. Barák ale musí hrát hned pod útočníky, zdůrazňuje Straka. Jak moc věří Němcům?

V posledním kole skupiny B šlo Arsenalu na půdě Chlumce nad Cidlinou o udržení ve třetí lize a potřeboval uhrát alespoň bod. Byť se to kvůli prohře 2:3 nepovedlo, díky vývoji zápasu České Budějovice B - Karlovy Vary ze skupiny B se však nakonec udržel.

V České Lípě se však čekají velké změny, pouhých osm výher během třiceti kol není kdovíjak slavná vizitka a bude zajímavé sledovat, kdo vše v kádru zůstane i v úvodu podzimu (v posledním kole zasáhli do hry Král, Stružinský, Filip, Dvořák, Hajdo, Ješeta, Vít, Kazda, Halbich, Omon, Pajkrt, Valenta, Šimon a Žižka).

Csaplárova role totiž nebude po více než třech dekádách trenérská. Ocitne se v roli sportovního ředitele a měl by mít na starost kompletní sportovní část klubu, rozhodování o přestupové politice a hledání posil.

další zajímavé články