středa, 23. 10. 2024
Obrovská smůla. Conor McGregor do zápasu znovu nezasáhne. Vypadl i Vlk Chimaev

Obrovská smůla. Conor McGregor do zápasu znovu nezasáhne. Vypadl i Vlk Chimaev

Tři roky dlouhé čekání se ještě o něco protáhne. Conor McGregor řeší zdravotní potíže, které mu nedovolí nastoupit do hlavního zápasu turnaje UFC 303 s Michaelem Chandlerem.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Poslední dny bylo v kanceláři prezidenta organizace Dany Whitea pořádné rušno. Telefon nepřestával zvonit a omluvenky se jenom množily. Ty největší ztráty se však týkají dvou hlavních zápasů nadcházejících turnajů. 

Již příští týden nás čeká galavečer s názvem UFC on ABC 6, do kterého měla zasáhnout dvojice středních vah ve složení Robert Whittaker - Khamzat Chimaev. K naší smůle se ale druhý zmíněný zranil.

Co je příčinou Khamzatova odstoupení, to se v této chvíli přesně neví. Dle fotografií, jež kolují po sociálních sítích, skončil čečenský Vlk v nemocnici. O nějaké svalové zranění se asi jednat nebude. V roce 2020 se nakazil covidem a jeho plíce si z toho následky údajně nesou dodnes… 

Pod druhou, ještě citelnější ztrátu se podepsal nejslavnější MMA zápasník současnosti Conor McGregor. Ten se naposledy v kleci objevil před třemi lety a konečně si svou absenci mohl vynahradit. 

Sociálními sítěmi ovšem v posledních dnech začaly kolovat zvěsti, že si slavný Ir poranil svoji dříve nadvakrát zlomenou nohu, a tak je jeho start  na turnaji UFC 303 přinejmenším ohrožen. MMA novinář Ariel Helwani ale nyní ráno prozradil, že se Conorův zápas oficiálně odkládá. 

Částečnou útěchou nám může být, že o Conorovu účast úplně nepřijdeme, pouze se jí dočkáme v jiný den. Současné indicie nás odkazují na některý z podzimních termínů. Helwani zmiňuje takový říjen. 

Co bychom neměli opomenout, to je zmínka o Jiřím Procházkovi, který nepochybně měl nějaké zákulisní informace, že Conor do zápasu nebude moct nastoupit, a proto si již s předstihem na svém Instagramu dovolil napsat: “I am in!” To znamená, že by rád jako náhradník nastoupil na short notice, ideálně proti šampionovi polotěžké váhy Alexovi Pereirovi. 

Celou situaci ještě vyhodnotí Dana White a jeho tým matchmakerů. Hvězdná náhrada nepochybně bude potřeba.

další zajímavé články