středa, 23. 10. 2024
Bayern přivádí Hiroki Ita z konkurenčního Stuttgartu

Bayern přivádí Hiroki Ita z konkurenčního Stuttgartu

Obranu Bayernu Mnichov před příštím ročníkem vyztuží Japonec Hiroki Ito. Pětadvacetiletý stoper padl do oka novému trenérovi Bavorů Vincentovi Kompanymu, a historicky nejlepší klub Bundesligy ho nevázal vykoupit z konkurenčního Stuttgartu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Oba kluby se dohodly přestupovou částku zatím nezveřejnit, podle magazínu Kicker by měla činit 23 milionů eur plus další bonusy. Celková suma by se měla vyšplhat na 30 milionů eur. Japonský reprezentant v Mnichově podepsal smlouvu do roku 2028.

Spekulace vyřešeny. Vašulín se dohodl s Plzní

Ito má za sebou vydařený ročník v dresu Stuttgartu, se kterým po skvělém finiši dokonce zakončil ročník právě před Bayernem na 2. místě. S průměrným hodnocením 7.1 patřil k těm lepším obráncům, gólově se však prosadit nedokázal. Osobní statistiky si tak vylepšil alespoň dvěmi ligovými asistencemi.

"Chceme hladové hráče, kteří přinesou novou energii, a Hiroki má všechno, co si jen můžeme přát. Je to hráč, který přijímá výzvy, překoná je a neustále se tlačí dál," sdělil bavorský gigant.

De Ligt na ochodu, co Upamecano?

Kompany by tak mohl sázet na stoperskou dvojici složenou z asijských zástupců. Kromě Ita v klubu totiž působí i Kim Min-Jae, který do Bayernu přestoupil během loňského léta z Neapole za 50 milionů eur.

Kompany však dost možná vsadí na rozestavení se třemi stopery. Spoléhat už ale zřejmě nebude moci na Nizozemce Matthijse De Ligta, jeho by Bayern rád uvolnil, aby získal prostředky na nákup hráčů na důležitější pozice. Oproti původním prognózám by ale mohl setrvat Dayot Upamecano, což bylo jedním z přání nového kormidelníka Kompany. Kolem francouzského zadáka už přitom kroužilo PSG.

další zajímavé články