středa, 23. 10. 2024
Spekulace vyřešeny. Vašulín se dohodl s Plzní

Spekulace vyřešeny. Vašulín se dohodl s Plzní

Fotbalová Plzeň hlásí již druhou letní posilu. Kádr Západočechů nově vyztuží útočník Daniel Vašulín, který přestupuje z Hradce Králové. Šestadvacetiletý forvard podepsal s Viktorií tříletou smlouvu. Opačným směrem zamíří Filip Čihák, jenž prostředí v Hradci Králové velmi dobře zná.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Přetahovanou o Daniela Vašulína nakonec vyhrála Viktoria Plzeň. Třetí celek tabulky uplynulové ročníku přivádí z Hradce Králové klíčového muže ofenzívy Votroků. Vašulín v posledních dvou ročnících nastřílel po sedmi brankách, a nyní je nakloněn udělat další krok ve své kariéře.
Téměř dvoumetrový útočník působí v nejvyšší české soutěži od roku 2021/2022. Tehdy v Hradci debutoval pod Miroslavem Koubkem, se kterým tak bude po dvouleté odmlce znovu spolupracovat.

Fanoušky Sparty Priske zklamal. Alespoň všichni vidí, jaký to je srdcař, rýpnul si Vízek. Šmicer se prý směje už teď

Pokud tedy nepočítáme hráče Vyškova Sampsona Dweha a Cheicka Souarého, kteří již v Plzni hostovali a tato forma se následně proměnila v trvalý přestup, je Vašulín druhou letní posilou Západočechů. V minulém týdnu VIktorka oznámila podpis smlouvy s mládežnickým reprezentantem Tomem Slončíkem, který tak opustil sestoupivší Zlín.

"Viktorka? Pro mě osobně obrovská výzva. Jak znám trenéra, příprava bude určitě náročná, ale přesně tak je to potřeba," řekl Vašulín, který si zahraje poprvé v pohárech. Třetí tým konečné tabulky čeká třetí předkolo Evropské ligy. "Poháry jsem ještě nehrál, pro každého hráče je to obrovské lákadlo. Už se těším, až to všechno příští týden vypukne," prohlásil Vašulín.

Přestupová částka zatím nebyla zveřejněna, součástí transferu však je i Filip Čihák. Čtyřiadvacetiletý zadák tak po dvou letech strávených právě v Hradci Králové bude nově kmenovým hráčem Votroků.

další zajímavé články