sobota, 27. 07. 2024
Dončič? Možná nejlepší basketbalista světa, chválí trenér Mavericks. Dallas však zatím tahá ve finále NBA za kratší konec

Dončič? Možná nejlepší basketbalista světa, chválí trenér Mavericks. Dallas však zatím tahá ve finále NBA za kratší konec

Boston Celtics je velmi blízko dalšímu titulu v NBA, který by byl v klubové historii již osmnáctým. Ve finálové sérii s Dallasem Mavericks už totiž vede 2:0 na zápasy.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Dallas Mavericks

V noci z neděle na pondělí z toho byl ve fazolovém městě v TD Garden cenný triumf 105:98.

Nejzářivější hvězdou domácích Celtics byl Jrue Holiday, který zaznamenal šestadvacet bodů, jedenáct doskoků a tři asistence.

Kouč Bostonu Joe Mazzulla však chválil celý tým. "Všichni, kteří nastoupili na palubovku, předvedli vítězný výkon na obou koncích palubovky," rozplýval se trenér.

Dallasu nepomohlo ani grandiózní představení Luky Dončiče, který si jako první basketbalista Dallasu v historii připsal ve finále bájný triple double.

Dvaatřicet bodů, 11 doskoků a 11 asistencí byl opravdu výjimečný výkon. "Luka byl skvělý, je to fakt výjimečný hráč, možná nejlepší na světě," pronesl na adresu čísla 77 stratég Mavericks Jason Kidd.

Dallasu to však nakonec bylo k ničemu. Minimálně v úvodu série. "Mají spoustu skvělých plejerů. Vlastně se může prosadit kdokoliv," ucedil sám pětadvacetiletý rodák z Lublaně, který si udělal jméno v Realu Madrid a součásti Dallasu je šestým rokem.

Třetí zápas se hraje ze středy na čtvrtek na texaské půdě. Dojde ke snížení série, nebo se Celtics přiblíží celkovému triumfu, na který čekají od roku 2008?

další zajímavé články