sobota, 27. 07. 2024
Nymburk hlásí velkou posilu, vrací se reprezentant Svoboda

Nymburk hlásí velkou posilu, vrací se reprezentant Svoboda

Basketbalisté Nymburku půjdou do nového ročníku s novou akvizicí. Po sedmi letech se do klubu vrací reprezentant Matěj Svoboda, jenž tak ve středočeském klubu posílí české jádro. Svoboda bude s klubem v příští sezoně usilovat o zisk dvacátého ligového titulu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Basketball Nymburk

Sedmadvacetiletý rodák z Ostravy se do nejlepšího českého klubu současnosti vrací po sedmi letech. Naposledy oblékal dres Děčína, se kterým získal v uplynulé sezoně bronzovou medaili. Nyní je připraven na novou výzvu. „Chci se kariérně posunout. Mým cílem vždy bylo zahrát si evropský pohár a v Česku je Nymburk v podstatě jediným klubem, kde se to dá nyní splnit,“ prohlásil Svoboda. Ten upřednostnil nabídku od hegemona české ligy před vábením klubů ze zahraničí, které o jeho služby rovněž stály.

Svoboda v Nymburk už jednou působil a vrací se do dobře známého prostředí. V klubu se objevil od roku 2013 do 2017, odkud se následně přesunul na jeden rok na univerzitu v USA. Po americké anabázi se do Česka rozhodl vrátit, a nastupoval tentokrát za Svitavy. Následně vedly jeho kroky do Děčína, kde se stal jedním z nejlepších hráčů tuzemské nejvyšší soutěže a patřil také k oporám národního týmu.

Nymburk podepsal jednoho z nejlepších hráčů ligy

Během uplynulého ročníku se stal i čtvrtým nejlepším střelcem, čehož dosáhl díky průměru 18,5 bodu na zápas. Loni si s Děčínem zahrál finále, letos se musel spokojit se ziskem bronzové medaile. „Cítím v sobě potřebu kapitolu Nymburk uzavřít, protože jsem toho tehdy byl schopen nabídnout mnohem více, akorát se to z různých důvodů nevedlo. Teď jsem se vypracoval, jsem starší a zkušenější a věřím, že se vracím jako mnohem lepší hráč a že budu schopný dokázat v Nymburce to, co se tehdy nepovedlo,“ sdělil Svoboda.

Matěje dobře známe. Je na své pozici trojky jeden z nejlepších českých hráčů a svými výkony si zasloužil naši pozornost. A to nejen v této sezoně, ale i v těch předchozích. Je teď v ideálním věku a je to hráč, který má rád výzvy a tohle pro něj určitě výzva bude. Bude chtít ukázat, že na Nymburk má,“ popsal novou posilu sportovní ředitel Ladislav Sokolovský. „Počítáme s ním na pozici tři, kde jsme nyní měli Jaromíra Bohačíka a Mylese Stephense. Jaromíra bychom rádi také udrželi a měli tak na pozici tři dva kvalitní Čechy. Věřím, že Matěj ještě posílí české jádro, které máme v šatně i na hřišti a že to bude jeden ze stěžejních hráčů,“ uvedl dále Sokolovský.

další zajímavé články