sobota, 27. 07. 2024
Hejková pokračuje v roli trenérky USK Praha, v klubu však končí její dvojice asistentů

Hejková pokračuje v roli trenérky USK Praha, v klubu však končí její dvojice asistentů

Členka Síně slávy a sedmdesátiletá slovenská trenérka Natália Hejková zůstane i v nadcházejícím ročníku v pozici hlavního kouče mistrovského ZVVZ USK Praha. Realizační tým však přece jen projde částečnou obměnou, konec v klubu oznámila dvojice asistentů Hejkové Ivan Beneš a Martin Pospíšil


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Hejková tak bude mít nově k ruce šestačtyřicetiletého Jana Pavlíka, jenž dosud působil v roli asistenta trenéra mužů v klubu Basket Brno. Druhým asistentem bude Martin Bašta. Klub vydal k novému složení trenérského štábu tiskové prohlášení.

Kompetence v novém realizačním týmu budou rozděleny tak, že Nata Hejková bude nadále hlavním koučem týmu a povede tým v zápasech. Jan Pavlík z pozice trenéra bude mít na starosti trénování družstva a zařazování prvků mužského basketbalu do hry našeho týmu. Martin Bašta bude z roli asistenta trenéra oběma pomáhat," řekl generální manažer Marek Kučera.

Hejková má za sebou celou řadu úspěchů

Sedmdesátiletá kormidelnice působí u A týmu USK od listopadu 2012. S klubem o tři roky později vyhrála Euroligu, ve které svůj celek v loňské sezoně dovedla k bronzové medaili. V tuzemské nejvyšší soutěži z USK vytvořila hegemona ligy, když letos získala již čtrnáctý titul v řadě, který byl osmnáctým v klubové historii. Letos však USK přišlo o svojí rekordní sérii 301 výhře v řadě, kterou ve finále utnuly Žabiny Brno.

Že se ženský basket stále v určitých prvcích blíží mužskému, je jasné a vždy jsme to brali do úvahy, ale má i svoje specifika. Myslím, že to bude dobrá spolupráce celého realizačního týmu a posuneme naše hráčky zase o krok dopředu. Už se na to těším," uvedla Hejková.

Noví asistenti mají bohaté zkušenosti

Nově zvolený asistent Jan Pavlík vedl po skončení hráčské kariéry jako hlavní trenér i jako manažer maďarský Paks. V nedávno skončené sezoně pak působil na lavičce brněnského mužského A-týmu v roli asistenta, a zároveň byl hlavním koučem klubového béčka. „Možnosti připojit se jako trenér k tak úspěšnému klubu, jako je ZVVZ USK Praha, si velice vážím. Udělám vše, abych klubu pomohl dosáhnout všech sportovních cílů v nadcházející sezoně jak výsledkově, tak i z pohledu basketbalového rozvoje hráček," řekl Pavlík.

Druhým asistentem se stal Martin Bašta, jenž naposledy pracoval jako asistent v mužském A-týmu USK Praha a taktéž vypomáhal u mládeže. Na loňském mistrovství Evropy byl zároveň asistentem reprezentační trenérky Romany Ptáčkové a napomohl k sedmému místu. Nesmírně si vážím nabídky, kterou mi tento klub dal. Být součástí tak velkého, úspěšného a ambiciózního klubu je obrovská čest, ale také velká zodpovědnost. Nemůžu se dočkat, až se dáme do práce a celé se nám to rozjede," uvedl Bašta.

další zajímavé články