sobota, 27. 07. 2024
Ve vzduchu se vznáší odstoupení Djokoviće: Nevím, zda budu schopný zase jít na kurt a hrát

Ve vzduchu se vznáší odstoupení Djokoviće: Nevím, zda budu schopný zase jít na kurt a hrát

Držitel čtyřiadvaceti grandslamových titulů Novak Djoković otočil na Roland Garros více než čtyř a půlhodinový zápas s nebezpečným Argentincem Franciscem Cerúndolem, po pětisetovém triumfu 6:1, 5:7, 3:6, 7:5 a 6:3 postoupil do čtvrtfinálové fáze a dál živí naději na obhajobu pařížského titulu. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 04. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Meng Dingbo / Xinhua News / Profimedia

Na francouzské půdě mimochodem dosud zvítězil jen třikrát (2016, 2021 a 2023) a na US Open, Australian Open i Wimbledonu má statistiky lepší. O motivaci by tedy měl mít postaráno.

Dlouhodobý lídr světového žebříčku, který si nechal v průběhu zápasu s Cerúndolem ošetřit pravé koleno a vzal si před čtvrtým setem prášek proti bolesti, vyhrál rekordní 370. zápas na grandslamu, čímž se osamostatnil v čele historického žebříčku před někdejším rivalem Rogerem Federerem.

"Stejně jako v minulém zápase vám vážně moc děkuji. Tohle je vaše výhra," sdělil divákům přímo na kurtu globálně známý srbský tenista s bydlištěm v Monte Carlu, který o víkendu bojoval rovněž v pěti setech s Italem Lorenzem Musettim až do tří hodin ráno.

Djokovič zvládl další maraton a je ve čtvrtfinále French Open

Na tiskové konferenci ale sedmatřicetiletá hvězda připustila, že její další start na prestižním French Open je nejistý.

"Dobrá věc na grandslamech je, že máte den volna. To mi snad pomůže se trochu zotavit. Tak to prostě je. Nevím, co přijde v úterý nebo ve středu a zda budu schopný zase jít na kurt a hrát. Věřím ale, že to dopadne. Uvidíme co," přidal. hráč, jenž se stal letos v dubnu těsně před svými sedmatřicátými narozeninami nejstarší singlovou jedničkou bez ohledu na pohlaví.

"Djoker" postoupil do čtvrtfinále na pařížské antuce popatnácté v řadě, což je také unikátní počin, který svědčí o jeho výjimečnosti.

V dalším kole narazí vítěz Davisova poháru z roku 2010 na loňského finalistu Caspera Ruuda z Norska, jenž ho v dubnu poprvé v kariéře porazil. Předtím se pětkrát ve vzájemných zápasech radoval z výhry právě rodák z Bělehradu.

další zajímavé články