sobota, 27. 07. 2024
Djokovič zvládl další maraton a je ve čtvrtfinále French Open

Djokovič zvládl další maraton a je ve čtvrtfinále French Open

Novak Djokovič zvládl další maratonský zápas a je ve čtvrtfinále French Open. Proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi přitom prohrával 1:2 na sety a na rekordní 370. vítězství na grandslamech to nevypadalo. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 03. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Po dlouhé pětisetové bitvě, kterou Novak Djokovič dohrál až v neděli po třetí hodině ranní, měl jen pár desítek hodin na rekonvalescenci. V prvním setu Francisca Cerúndola za jednačtyřicet minut porazil hladce 6:1 a žádné drama se neočekávalo.

Jenže Argentinec ve druhém setu začal tlačit. Djoko sice odvrátil hned osm brejkbolů, ten devátý už ale ne. Světová sedmadvacítka navíc ve třetí sadě rychle nejlepšího hráče světa obrala o servis a dostala se do trháku.

A když přišel Djokovič o svůj servis v páté hře čtvrté sady, zdálo se, že je konec. Srbský tenista byl dole, nestíhal a na lavičce měl ruce v dlaních. V osmé hře ale Cerúndola připravil o podání a ve dvanácté hře využil čtvrtý setbol.

Rázem bylo vše jinak. O rychlý náskok 2:0 sice přišel, v osmé hře ale Argentince podruhé brejkl a zápas dokázal dopodávat do vítězného konce. Cerúndolo měl více vítězných úderů, méně nevynucených chyb, přesto po čtyřech a půl hodinách padl.

Novak Djokovič je tak ve čtvrtfinále Roland Garros a získal 370. vítězství na grandslamech, díky kterému překonal Rogera Federera. V boji o semifinále vyzve lepšího z dvojice Taylor Fritz - Casper Ruud. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATP Tour (@atptour)

další zajímavé články