sobota, 27. 07. 2024
Barcelona titul neobhájí. Realu podlehla i potřetí v řadě, Veselý nedohrál

Barcelona titul neobhájí. Realu podlehla i potřetí v řadě, Veselý nedohrál

Finále španělské ACB ligy si zahrají basketbalisté Realu Madrid. Ti zdolali Barcelonu i potřetí v řadě a po výhře z venkovní palubovky v poměru 92:95 ukončili semifinálovou sérii v nejkratším možném čase.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Barca Basket

Loni Barcelona ovládla základní část ACB ligy a v cestě za titulem ztratila jediné utkání, konkrétně v semifinále proti Málaze. Výhodu domácího prostředí využila i ve finále, kde třikrát v řadě zdolala silný Real Madrid.

Letos ale na Bílém baletu ztroskotala a zůstane tak bez trofeje. V základní části obsadila až třetí místo a tak silný celek Realu vyzvala už v semifinále. Po dvou venkovních porážkách potřebovala zabrat doma, začátek měli ale znovu lepší hosté. 

Ti se dostali už v první čtvrtině do jedenáctibodového vedení, o které přišli až ve třetí čtvrtině. To už na palubovce nebyl Jan Veselý, který si hned v první čtvrtině udělat čtyři fauly a po nesportovní chybě byl na začátku druhé desetiminutovky vyloučen.

Stihl tak jen čtyři body a jeden doskok. Tomáš Satoranský zaznamenal dvanáct bodů, čtyři doskoky a pět asistencí a i díky jeho výkonu na konci třetí čtvrtiny vedla Barcelona o čtyři body.

Malý náskok ale udržet nedokázala a po porážce 92:95 se se sezonou loučí. Tentokrát úspěšná rozhodně nebyla. Poprvé po třech letech chyběli Katalánci ve FinalFour Euroligy, neobhájili titul a ve španělském poháru taktéž podlehli Bílému baletu. 

další zajímavé články