sobota, 27. 07. 2024
Djokovič se znovu zapsal do historie. Na osmifinále se pořádně natrápil

Djokovič se znovu zapsal do historie. Na osmifinále se pořádně natrápil

Novak Djokovič postoupil do osmifinále French Open. V historické tabulce vítězství na grandslamech dorovnal Rogera Federera a zapsal se i do historie Rolland Garros. Přesvědčivý výkon to ale rozhodně nebyl.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Čtyřiačtyřicet vítězných úderů, ale tak dvaačtyřicet nevynucených chyb. V obou dvou těchto statistikách měl navrch Ital Lorenzo Musetti, dál ovšem jde srbská světová jednička.

Novak Djokovič ztratil servis jako první, přesto Musettiho ihned brejkl zpět a ve dvanácté hře ukořistil první sadu. Ve druhém setu se průběh otočil.

Djokovič si vypracoval náskok 4:1, přesto se rozhodlo až v tie-breaku. V něm favorit neproměnil setbol, dvakrát přišel o svůj servis a nakonec i o set. Ve třetí sadě byl Musetti na servisu neoblomný, naopak Djoko dvakrát čistou hrou o své podání přišel a drama bylo na světě.

Od startu čtvrté sady už ale ztratil jen tři hry, v pátém setu Musettiho vyprovodil kanárem a postoupil do osmifinále Rolland Garros, ve kterém vyzve Francisca Cerúndola.

"Hrál skvěle a já jsem měl problémy. Ve třetím setu a na začátku toho čtvrtého jsem se moc dobře necítil, pomohli mi ale fanoušci, díky kterým jsem ucítil novou energii a sílu," řekl po čtyř a půl hodinovém utkání Djokovič.

Klání třetího kola se dohrálo ve 3:07 ráno, žádný jiný zápas se v historii turnaje tak pozdě nedohrál. V tomto ohledu se tak Novak Djokovič opět zapsal do historie tohoto grandslamu. Na turnajích velké čtyřky navíc Srb ovládl 369. duel ve své kariéře, čímž dorovnal legendárního Rogera Federera.

další zajímavé články