sobota, 27. 07. 2024
Nadal se loučí s French Open už v prvním kole. Odehrál v Paříži poslední utkání?

Nadal se loučí s French Open už v prvním kole. Odehrál v Paříži poslední utkání?

Rafael Nadal měl na úvod druhého grandslamu sezony velmi náročný los. Němci Alexanderu Zverevovi podlehl ve třech setech a dost možná odehrál své poslední utkání na Rolland Garros. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Ani jednou ve své kariéře nevypadl Rafael Nadal z Rolland Garros v prvním kole. Získal čtrnáct titulů z antukového grandslamu. Nyní se ale "přepisovala" historie.

Nadal po mnoha zdravotních problémech neměl štěstí na los a hned na úvod se musel postavit jednomu z favoritů Alexanderu Zverevovi. Španělský matador německému tenistovi podlehl 3:6, 6:7 a 3:6 a s turnajem se loučí.

V utkání nehrál vůbec zle a sám přiznal, že se cítí lépe než před dvěma měsíci, kdy ani nevěděl, zda bude schopen na druhém grandslamu sezony startovat. Zaznamenal čtyřiatřicet vítězných úderů, ale taktéž třicet nevynucených chyb.

Největší šanci na zisk setu a zdramatizování duelu měl ve druhé sadě, kdy v páté hře Zvereva brejkl a za stavu 4:5 šel podávat na vítězství. Při svém servisu ale neuhrál jediný míček, v tie-breaku padl a poté nezvládl ani třetí set, ve kterém taktéž vedl s výhodou podání, v závěru ale svůj servis ztratil hned třikrát.

"Nevím, jestli je to naposledy, co jsem tady před Vámi. Rád bych se vrátil a cítím se lépe než před dvěma měsíci. Za další dva měsíce to ale může být jiné," řekl po utkání španělský tenista, který by se nyní rád připravil na olympiádu, která se uskuteční na stejném místě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Roland-Garros (@rolandgarros)

další zajímavé články