sobota, 27. 07. 2024
Krok od senzačního finále. Dončič s Irvingem porazili Minnesotu i potřetí

Krok od senzačního finále. Dončič s Irvingem porazili Minnesotu i potřetí

Basketbalisté Dallasu Mavericks jsou blízko senzačnímu postupu do finále NBA. Po dvou vítězstvích na palubovce Minnesoty uspěli i doma a pozítří mohou sérii v nejkratším možném čase ukončit. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 28. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Dallas Mavericks

Zatímco v Minnesotě v obou duelech Dallas po většinu času prohrával, v domácím prostředí tomu bylo jinak. Mavericks si rychle vypracovali až dvanáctibodový náskok, přesto o něj v závěru třetí čtvrtiny přišli.

Následovalo přetahování o každý bod. Za stavu 102:104 ale přispěchala k dalšímu výjimečnému výkonu dvojice Kyrie Irving - Luka Dončič a sérií 14:3 otočila klání ve prospěch pátého týmu Západní konference.

Dallas už si poradil se čtvrtými Clippers, nejlepším týmem Západu Oklahomou a nyní má blízko i ke skalpu třetí Minnesoty. Mavericks tak nejsou daleko od senzačního finále, které by si zahráli poprvé od roku 2011, kdy Dirk Nowitzki dotáhl tým až k titulu. Další finále hrál Dallas v roce 2006, tehdy německý pivot úspěšný nebyl.

I ve třetím utkání finále Západní konference zářili Kyrie Irving a Luka Dončič. Prvně jmenovaný k třiatřiceti bodům přidal tři doskoky a čtyři asistence. Slovinský rozehrávač se stejným počtem bodů zapsal i sedm doskoků a pět přihrávek.

Hostům nepomohl další solidní výkon Anthonyho Edwardse, který byl asistenci a doskok od triple-doublu. 

další zajímavé články