sobota, 27. 07. 2024
Djokovič znovu nedosáhl na finále a před Roland Garros má pochybnosti

Djokovič znovu nedosáhl na finále a před Roland Garros má pochybnosti

V semifinále turnaje ATP v Ženevě Novak Djokovič překvapivě nestačil na českého tenistu Tomáše Macháče a před druhým grandslamem sezony má o sobě velké pochybnosti. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Českému tenistovi sice ve druhém setu nadělil kanára a následně udržel i svůj první servis v sadě rozhodující, ovšem poté prohrál šest gamů v řadě a do finále tak znovu nepostoupil.

Tak dlouhou sérii bez finálové účasti a titulu Djokovič nepamatuje a je zřejmé, že v ideální formě před druhým grandslamem sezony rozhodně není. Už zítra startuje Roland Garros a sám Djokovič má o sobě pochybnosti.

"Měl jsem nějaké dobré zápasy, ale jinak to dobré vůbec není. Před startem French Open se rozhodně za favorita nepovažuji. Budu to brát zápas od zápasu a uvidíme, jak daleko dojdu," řekla světová jednička na tiskové konferenci.

"Samozřejmě, že mám obavy," přidal Djokovič, kterého včera trápily žaludeční problémy, na které se ale vymlouvat rozhodně nechtěl. "Chci na to zapomenout, byl to každopádně hrozný pocit. Macháčovi ale z vítězství nechci nic brát, zasloužil si to," doplňoval Srb, jenž doufá, že na druhý tenisový svátek sezony bude plně připraven.

"Není to fajn pocit, když se takto na kurtu trápíte. Já jen doufám, že na Roland Garros budu fit a stoprocentně připraven," uzavřel majitel rekordních čtyřiadvaceti grandslamů.

další zajímavé články