sobota, 27. 07. 2024
Basketbalisté Děčína vybojovali bronz

Basketbalisté Děčína vybojovali bronz

Po loňském stříbru se i letos dočkali basketbalisté Děčína cenného kovu. Tentokrát v souboji poražených semifinalistů předčili v sérii na dva vítězné zápasy Ostravu a slaví bronz.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Děčín ani letos neskončí bez medaile. Rozhodlo o tom bitva o třetí místo, kde Severočeši narazili na Ostravu. V sérii hrané na dvě vítězná utkání vyhráli doma i na hřišti soupeře a nejkratším možném čase získali bronz.

Ostrava - Děčín 71:86

Děčín doma zvítězil 78:74 a toužil ukončit sérii už při odvetě v Ostravě. Utkání začalo lépe pro domácí Ostravu. Ta si z první čtvrtiny odnesla vedení 17:12 a ve druhé části taktéž držela se soupeřem krok. Výsledkem toho bylo její těsné vedení v polovině zápasu poměrem 33:32.

Pak už ale Severočeši přece jen přebrali iniciativu a po třetí pasáži, kterou ovládli 17:25, se dostali do vedení. V posledním dějství pak zvládli kontrolovat svůj náskok, který v konečném zúčtování ještě navýšili. Po výhře 71:86 tak vypukli v kabině hostů oslavy.

Klíčovou roli sehrály především americké posily. Nejlepší střelec zápasu Jordan Ogundiran nasázel 24 bodů, ke kterým ještě přidal devět doskoků a pět asistencí. Anthony Walton si na konto připsal 17 bodů. Na druhé straně se dařilo Michalovi Svobodovy s dvaceti body. Ostravané se v závěru museli obejít bez zraněných opor a nakonec skončili na nepopulárním 4. místě.

další zajímavé články