sobota, 27. 07. 2024
Nymburk úvodní finále zvládl, Slunetu ale zdolal až po prodloužení

Nymburk úvodní finále zvládl, Slunetu ale zdolal až po prodloužení

Favorit na úvod nezaváhal a ujal se ve finálové sérii vedení. Basketbalisté Nymburka se ale na domácí palubovce pořádně natrápili a Sluneta dovedla klání až do prodloužení.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Basketball Nymburk

Ústí nad Labem v základní části uspělo nad Nymburkem v obou domácích duelech a vyrovnaným soupeřem bylo i v prvním vzájemném měření na palubovce Nymburka. A nejinak tomu bylo i v úvodním finále Kooperativa NBL.

Sluneta dokonce vyhrála úvodní tři čtvrtiny a dostala se až do jedenáctibodového náskoku. Nymburk prohrával i po značnou část závěrečné čtvrtiny, v poslední minutě ale srovnal, následně se dostal do vedení a měl možnost vyhrát. Po ztrátě domácího Stephense ale hosté vyrovnali a poslali utkání do prodloužení.

V něm zahodil tři šestky Sukhmail a dal hostům znovu šanci na zvrat. Nymburk ale nakonec závěr zvládl, nejlepší střelec utkání Ty Nichols střelu z velké dálky neproměnil a duel do druhého prodloužení neposlal.

Nichols zaznamenal osmadvacet bodů a přidal i šest asistencí. Za domácí zářilo americké duo Sukhmail - Stephens, které nastřádalo 38 bodů a 15 doskoků. Vidět byla i česká dvojice Bohačík - Kříž a právě tito čtyři basketbalisté dovedli k první výhře ve finálové sérii domácího favorita. 

další zajímavé články