sobota, 27. 07. 2024
Barcelona první utkání play-off zvládla, čeští hráči přispěli čtrnácti body

Barcelona první utkání play-off zvládla, čeští hráči přispěli čtrnácti body

Barcelona má za sebou úspěšný start do play-off španělské ACB ligy. Jan Veselý přispěl k výhře 96:86 nad Tenerife osmi body, Tomáš Satoranský jich přidal šest. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Barca Basket

Play-off se kvůli účasti Realu Madrid v Final Four Euroligy rozehrálo poměrně zajímavým způsobem. Real má už své dva čtvrtfinálové duely za sebou a po dvou vítězstvích je v semifinále.

To Barcelona rozehrála svou sérii s Tenerife až dnes. V předchozích osmi vzájemných zápasech zvítězila a doma naposledy prohrála před čtyřmi lety. Vítězství 96:86 tak překvapivé rozhodně není.

Překvapivý byl nicméně průběh utkání. Barcelona vstoupila do utkání aktivněji a v první čtvrtině si vypracovala dvanáctibodový náskok. Ten navýšila až na šestnáct bodů, přesto bylo v úvodu třetí čtvrtiny srovnáno. A když se Tenerife senzačně dostalo do vedení, musel Roger Grimau se svými hráči ostřeji promluvit. 

Závěrečnou čtvrtinu nakonec domácí vyhráli o deset bodů a stejným rozdílem ovládli i celé utkání. Jan Veselý si v něm připsal osm bodů a dva doskoky, Tomáš Satoranský zaznamenal šest bodů a pět asistencí. Největší hvězdou favorita se stal Álex Abrines se šestnácti body, hostům nestačilo ani jednatřicet bodů Američana Kylea Guye.

další zajímavé články