sobota, 27. 07. 2024
Sluneta si poprvé v historii zahraje finále NBL, v rozhodující bitvě rozhodla v závěrečné čtvrtině

Sluneta si poprvé v historii zahraje finále NBL, v rozhodující bitvě rozhodla v závěrečné čtvrtině

Basketbalisté Ústí nad Labem si poprvé ve své historii zahrají ve finále Kooperativa Národní basketbalové ligy. V rozhodujícím sedmém utkání proti Děčínu se lámal chleba v závěrečné čtvrtině. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Basketbal Sluneta

O titul si s Nymburkem zahrají poprvé v historii klubu basketbalisté Slunety Ústí nad Labem. Ti zvládli napínavou sedmou semifinálovou bitvou proti Děčínu a postarali se o to, že Armex stříbrné medaile neobhájí. V boji o bronz si zahraje proti Ostravě.

Rozhodující sedmé semifinálové klání bylo od prvních chvil nesmírně vyrovnané. V úvodních třech čtvrtinách se hned desetkrát měnil lídr a stav byl nerozhodný 66:66.

Závěrečnou desetiminutovku ale domácí naprosto ovládli. Po třech trojkách v řadě odskočila a jedním z hlavních hrdinů se stal autor dvou úspěšných střel Johan Haiblík. Skvěle hrál i Američan Kristophe Martin, který v pozici střídajícího hráče nasázel dvacet bodů.

Tahounem byl jako vždy Lamb Autrey, autor třiadvaceti bodů. Ve druhé půli nicméně zaznamenal jen sedm bodů. Vidět byl také Ty Nichols, nejlepší střelec ligy jako jediný zaznamenal double-double za šestnáct bodů a deset asistencí. Z hostujícího týmu byl nejvýraznější A.J. Walton se šestnácti body, Matěj Svoboda jich přidal čtrnáct.

další zajímavé články