sobota, 27. 07. 2024
Bostonský tahoun Horford se vyrovnal Abdulu-Jabbarovi a LeBronu Jamesovi: Bylo potřeba, abych pomohl ještě více než obvykle

Bostonský tahoun Horford se vyrovnal Abdulu-Jabbarovi a LeBronu Jamesovi: Bylo potřeba, abych pomohl ještě více než obvykle

Soubor Bostonu Celtics potvrdil status jednoho z nejlepších týmů NBA. Po jasném skalpu Clevelandu Cavaliers v poměru 4:1 na zápasy se mu totiž již potřetí v řadě podařilo postoupit ve vyřazovací fázi do semifinále své konference.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Boston Celtics

Tým, jemuž v pátém vzájemném klání chyběli Donovan Mitchell, Caris LeVert i Jarrett Allen, položily zejména úspěšné bostonské trojky, jichž bylo celkem devatenáct.

V barvách Celtics si tradičně odehrál svoje nejlépe placený latinskoamerický hráč současné NBA Al Horford. Sedmatřicetiletý pivot zapsal šest trojek, patnáct doskoků a 22 bodů, což byl vzhledem k jeho věku vysoce nadprůměrný výkon.

Funkční veterán z Dominikánské republiky se díky tomu stal teprve třetím hráčem v historii soutěže, který dokázal po dosažení sedmatřiceti let zaznamenat v play-off minimálně 20 bodů, 15 doskoků a 5 asistencí.

Před 206 centimetrů vysokým borcem s historií v Atlantě Hawks, Philadelphii 76ers i Oklahomě City Thunder, jenž obléká zelený trikot dohromady šestým rokem, se to povedlo pouze legendárnímu tandemu Kareem Abdul-Jabbar a LeBron James.

"Měli jsme velmi dobrou šanci ukončit tuto sérii před domácím publikem a já jsem věděl, že bude potřeba, abych pomohl ještě více než obvykle. Teď jsme opět blíže našemu vysněnému cíli," vyprávěl těsně po postupu sám pětinásobný účastník NBA All-Star, jehož ohlasy nabídl portál nba.com.

Ve fazolovém městě nyní čekají, zda si zahrají proti Dallasu Mavericks, nebo Oklahomě City. V Západní konferenci zatím vede 3:2 na zápasy mužstvo z Texasu.

Play-off NBA - 2. kolo:

Východní konference - 5. zápas:

Boston - Cleveland 113:98, konečný stav série 4:1.

Západní konference - 5. zápas:

Oklahoma City - Dallas 92:104, stav série 2:3.

další zajímavé články