sobota, 27. 07. 2024
Zdrží se Tijani v Edenu jen rok? O útočníkovi Slavie uvažují v polské Ekstraklase i ve švýcarské Super League

Zdrží se Tijani v Edenu jen rok? O útočníkovi Slavie uvažují v polské Ekstraklase i ve švýcarské Super League

Jedním z ofenzivních hráčů, jimž by mohla Slavia v nadcházejícím hlavním přestupovém okně udělit zelenou k odchodu, je třiadvacetiletý nigerijský forvard Muhamed Tijani.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 05. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Ten sice působí ve Vršovicích necelý rok a kontrakt v Edenu má až do června 2028, nicméně v metropoli žádné velké útočné veletoče nerozjel a realizačnímu týmu v čele s Jindřichem Trpišovským by chybět nemusel.

Když si sešívaní ve třetím kole nadstavby jasně poradili s třetí Viktorií (3:0), bývalý fotbalista Baníku Otrava s tržní hodnotou okolo pětadvaceti milionů korun strávil kompletních 90 minut na lavičce náhradníků.

V rámci dosavadních třiatřiceti ligových soubojů šel sice do akce čtyřiadvacetkrát, nicméně základní sestava se ho týkala pouze v deseti případech a dohromady strávil na hřištích 964 minut čistého času.

Byť přidal i 58 minut v MOL Cupu a dalších 127 minut v Evropské lize, celkem z toho byly čtyři soutěžní trefy, čímž se rozhodně nepřiblížil svým 12 brankám z předchozí štace na Bazalech.

Teplice omlazují brankářskou trojici a byť má Grigar neskutečná čísla, na Stínadlech končí. Chytat však chce dál

Jak v týdnu vyšlo na serverech inFotbal.cz i iSport.cz, vylepšit svá útočná čísla by mohl například na ročním hostování, s tím, že konkrétně byli zmíněni možní zájemci ze švýcarského, respektive polského prostředí, a sice Servette Ženeva a Raków Čenstochová.

Není bez zajímavosti, že s oběma kluby se Slavia v posledním roce utkala. V červencovém přáteláku přehrála nyní šestý tým polské Ekstraklasy 2:1 a s ženevským celkem si to rozdala hned dvakrát ve skupině Evropské ligy (2:0 a 4:0).

Krajan Ogbua i Ogungbayie již působí na české profesionální mapě od ročníku 2019/2020, když se zjevil v Třinci a poté si zahrál také za Karvinou či Táborsko.

Slavia je tak pro někdejšího mládežníka nigerijského mužstva 36 Lion FC pátou zastávkou na naší scéně a v nejvyšších dvou tuzemských soutěžích dosud nasbíral 118 vystoupení a 23 branek. Již za pár týdnů ho však může povolat do zbraně úplná jiná destinace...

další zajímavé články