sobota, 27. 07. 2024
Teplice omlazují brankářskou trojici a byť má Grigar neskutečná čísla, na Stínadlech končí. Chytat však chce dál

Teplice omlazují brankářskou trojici a byť má Grigar neskutečná čísla, na Stínadlech končí. Chytat však chce dál

Patnáct a půl let. Přesně tak dlouho trvala severočeská mise Tomáše Grigara na teplických Stínadlech, kde po doznívající sezoně jednačtyřicetiletý brankář skončí.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: FK Teplice

Není pochyb o tom, že jde o zásadní postavu v historii žlutomodrých "sklářů". Nejen kvůli tomu, že s teplickou družinou triumfoval v domácím pohárů, ale i kvůli úchvatným číslům...

K tomuto datu odchytal za Teplice v rámci 388 soutěžních střetů celkem 34 639 minut, které se mu podařilo přetavit ve 119 čistých kont.

"Tomášovi patří obrovské díky za to, co pro Teplice odvedl, spolu s Jiřím Sedláčkem je asi nejvýznamnějším brankářem teplické historie a jeho čísla v našem dresu jsou neskutečná," pronesl na webu fkteplice.cz ředitel Rudolf Řepka.

Grigar musí z kola ven, že mu dobíhá kontrakt a novou smlouvu již od sportovního úseku nedostane. "Rozhodli jsme se jít cestou omlazení brankářské trojice, spolu s hlavním trenérem jsme to Tomášovi oznámili už před několika týdny, aby věděl, na čem je. I za sportovní úsek bychom mu chtěli moc poděkovat za roky strávené v Teplicích," přidal sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Jeho konec v Teplicích však ještě neznamená úplný konec kariéry. "Rád bych ještě pokračoval v kariéře, takže uvidíme, jaké se vyskytnou nabídky, ale každopádně Teplice budou navždy v mém srdci a rád se budu na Stínadla vracet," uzavřel sám Grigar.

Toho v průběhu jara vystrnadil z pozice jedničky o 18 let mladší Slovák Richard Ludha, jenž dorazil do českého prostředí letos v zimě z Podbrezové.

V rámci posledního domácího utkání s Hradcem Králové mimochodem bude sektor 30 slavnostně přejmenován na sektor Tomáše Grigara a až budou Teplice čelit v příštím ročníku Spartě či Slavii, jeho jméno bude uvedeno do klubové síně slávy a z týmové nabídky se jednou provždy vyřadí číslo 30.

další zajímavé články