sobota, 27. 07. 2024
Ústí má ve vyhroceném derby s Děčínem mečbol a dál sní svůj finálový sen. Šestý střet však bude tvrdý a těžký...

Ústí má ve vyhroceném derby s Děčínem mečbol a dál sní svůj finálový sen. Šestý střet však bude tvrdý a těžký...

V Ústí nad Labem nyní vládne ryzí basketbalová euforie. Tamní Sluneta totiž v těchto dnech usiluje o historický postup do finále domácí nejvyšší basketbalové soutěže, ve kterém ještě nikdy nebyla.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 05. 2024
  • , zdroj fotky: SLUNETA Ústí nad Labem

V napínavé a emočně vypjaté derby sérii s Děčínem vede 3:2 na zápasy, s tím, že šestý střet je na programu v úterý od 18:00.

Pokud by platilo, že si každý z týmů udrží neporazitelnost na domácí palubovce a Válečníci ze stejného regionu před vlastním publikem uspějí, série se ještě jednou dostane do Ústí.

Na posledním triumfu Slunety v poměru 96:82 měl největší podíl tandem Ty Nichols a Lamb Autrey, který zařídil dohromady 50 bodů.

Velkou roli hrají také doskoky. Ve všech pěti utkáních zvítězil soubor, který ovládl prostor pod oběma koši. 

"Musíme hrát se stejnou energií jako druhou a třetí čtvrtinu pátého zápasu, o ničem jiném to není. Tým, který víc v sérii chce, tak vyhrává. My máme teď mečbol, ale víme, že série bude ještě těžká. V Děčíně to nebude nic jednoduchého, ale víme, že určitě máme ještě případně sedmý zápas doma," prohlásil na webu bkusti.cz hlavní trenér Jan Šotnar.

Děčín však bude bojovně naladěný i kvůli zranění Jordana Ogundirana, kterého nesportovně fauloval loktem ústecký Maverick Rowan a jehož start je kvůli hluboké tržné ráně na čele v úterý nejistý.

"Je to boj a nepochybně to bude tvrdé a těžké i v Děčíně. Po pátém zápase musí Děčín doma vyhrát a dle toho, jak je jejich stylem, k tomu přistoupí. My se musíme připravit na všechno a pokusit se zopakovat dobrý výkon v obraně, jako ve třetím utkání, to by nám mohlo přinést rozhodující bod v sérii," doplnil čtyřiadvacetiletý křídelník s třináctkou na zádech Johan Haiblík.

Ve finálovém rozuzlení NBL čeká na lepšího z dvojice Ústí - Děčín suverénní Nymburk, který v semifinále přejel čtyřmi výhrami Ostravu a ve čtvrtfinále nedal podobně čuchnout ani Olomoucku. 

další zajímavé články