sobota, 27. 07. 2024
Litvínov poprvé v play-off vynulován. Pardubice doma slaví i podruhé

Litvínov poprvé v play-off vynulován. Pardubice doma slaví i podruhé

I ve druhém semifinálovém klání mezi Pardubicemi a Litvínovem to byli brankáři, kteří drželi svá mužstva. Matej Tomek ale jednou přeci jen inkasoval a favorit tak do Litvínova pojede za příznivého stavu 2:0. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 01. 04. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Z osmapadesáti střel vyslaných na gólmany se ujala jedna jediná. Rozhodující moment přišel v závěru první třetiny, kdy se po skvělé přihrávce Musila prosadil nejlepší střelec Pardubic v play-off Tomáš Vondráček.

Od té chvíle se na gól čekalo až do samotného závěru. Mezi tím měl Litvínov dvě příležitosti v přesilové hře, Pardubice dokonce tři. Ani jednu výhodu ale žádný z týmů nevyužil.

A tak se dočkaly Pardubice až ve chvíli, kdy hosté odvolali gólmana Tomka. V 59. minutě se do prázdné litvínovské svatyně trefil Matej Paulovič, tři vteřiny před koncem utkání ještě dotlačil puk do brány Patrik Poulíček.

Pardubice tak zásluhou perfektní defenzivy a gólmana Romana Willa slaví druhou výhru v sérii. Litvínov byl poprvé v play-off vynulován a ve čtvrtek na svém ledě bude potřebovat výrazné zlepšení. 

další zajímavé články