sobota, 27. 07. 2024
Boj o čelo kanadského bodování NHL vrcholí. Kučerov předvedl pětibodový večer, nadále ale ztrácí

Boj o čelo kanadského bodování NHL vrcholí. Kučerov předvedl pětibodový večer, nadále ale ztrácí

Téměř celou sezonu vládl kanadskému bodování Nikita Kučerov. Přes ruského útočníka se ale v posledních týdnech přehnal Nathan MacKinnon a Kučerov tak musí předvádět podobné výkony, jako tomu bylo dnes. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Tampa Bay Lightning

Tampa Bay konečně trochu výrazněji utíká svým soupeřům v boji o play-off, na druhé straně ale v posledních dnech utekl Nikitu Kučerovovi Nathan MacKinnon. Ten po strhující sérii převzal čelo v boji o Art Ross Trophy a ruský útočník musí pořádně zabrat.

V dnešním klání proti New Yorku Rangers se mu to povedlo nadmíru dobře. Při vítězství 6:3 si připsal jednu branku a také čtyři asistence. Byl nicméně vyhlášen až druhou hvězdou utkání, neboť jeho spoluhráč z útoku Braden Point vstřelil hattrick a přidal také tři přihrávky. 

Aktuálně nejlepší ruský útočník se tak dostal už na 112 kanadských bodů a na MacKinnona ztrácí tři body. Dodejme, že má k dispozici jedno utkání navíc. Zatímco totiž Colorado odehrálo již 67 střetnutí, Tampa Bay 66.

Ve hře o Art Ross Trophy už je poté pouze Connor McDavid. Ten totiž přes slabší začátek neuvěřitelně zabral a na čelo ztrácí devět bodů. Čtvrtým nejproduktivnějším hráčem je David Pastrňák, s pětadevadesáti body ale o prvenství bojovat nebude. 

další zajímavé články