pondělí, 29. 04. 2024
Nevídaný kolaps. Oslabený Cleveland utnul sérii Celtics

Nevídaný kolaps. Oslabený Cleveland utnul sérii Celtics

Dvanáctou výhru v řadě už basketbalisté Bostonu Celtics nepřidalo. A to i přesto, že na palubovce Clevelandu Cavaliers byli jasnými favority a tuto úlohu dlouho potvrzovali. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 03. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Cleveland Cavaliers

Domácím scházely dvě největší hvězdy týmu, tedy Max Strus a Donovan Mitchell. Boston tak do Rocket Mortgage FieldHouse odjížděl jako velký favorit a tuto roli velmi dlouho potvrzoval.

Od prvních minut si vypracovával postupný náskok, který se neustálě zvyšoval. A po třech minutách závěrečné čtvrtiny čítal už dvaadvacet bodů. Domácí se ale nevzdali a zápas fantasticky otočili.

Během devíti minut ubránili ofenzivu Celtics na pouhých dvanáct bodů, sami naopak nasázeli 34 bodů. O své výhře rozhodli devatenáct vteřin před koncem, když neúspěšný pokus Garlanda zakončil razantní smečí Dean Wade.

Ten se také stal nejproduktivnějším hráčem domácích, když zaznamenal třiaadvacet bodů. Z celkového pohledu byl třetím nejlepším střelcem za hostujícími Tatumem (26 bodů) a Porzingisem (24 bodů). Na závěrečné minuty čtvrté čtvrtiny se můžete podívat v přiloženém videu. 

další zajímavé články