středa, 15. 05. 2024
Giganti nezaváhali. Bez problémů postupuje úřadující šampion, do čtvrtfinále jde i Bílý balet

Giganti nezaváhali. Bez problémů postupuje úřadující šampion, do čtvrtfinále jde i Bílý balet

Dalšími čtvrtfinalisty Ligy mistrů jsou podle očekávání Real Madrid a Manchester City. Zatímco druhý jmenovaný si postup zajistil již během první půle, Bílý balet se trápil až do samotného závěru.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 03. 2024
  • , téma: Fotbal
  • , zdroj fotky: Real Madrid C.F.

Manchester City si v domácím prostředí potíže nedělal. Už během úvodních deseti minut vstřelil dvě branky a tím si definitivně zajistil postup mezi osm nejlepších. Výrazně k tomu přispěl i hostující gólman Grabara, který v deváté minutě nechytil jednoduchou střelu Álvareze.

Po úžasné patičce Oskarssona snížil Elyounoussi, poslední slovo v první půli a nakonec v celém utkání měl Erling Haaland, jenž využil dlouhého pasu Rodriho. Ve druhém poločasu se až na hrozivé zranění Matheuse Nunese nic nestalo.

Dál jde i Real Madrid, i když i druhé utkání bylo ovlivněno rozhodčím. Zatímco v prvním klání nebyl hned v úvodu uznán gól Šeška, v 54. minutě dnešního klání se Júnior Vinícius tvrdě sestřelil Orbana a následně jej na zem povalil úderem do krku.

Nesportovní chování odnesl jen žlutou kartou a tak o jedenáct minut později mohl otevřít skóre. Skóroval i druhý účastník kontroverzního momentu, další gól už ale hosté přidat nedokázali. Lipsko tak v soutěži končí, mezi osmičku postoupil favorit. 

další zajímavé články