pondělí, 29. 04. 2024
Basketbalisté Bostonu se zapsali do historie NBA. Curry prožil nejtěžší porážku

Basketbalisté Bostonu se zapsali do historie NBA. Curry prožil nejtěžší porážku

Basketbalisté Bostonu Celtics rozdrtili na své palubovce Golden State Warriors 140:88 a zapsali se do dějin National Basketball League. To Steph Curry prožil svou nejhorší prohru ve své kariéře. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 03. 2024
  • , téma: Basketbal
  • , zdroj fotky: Boston Celtics

Jen těžko uvěřitelnou první půli mají za sebou hráči obou týmů. Za stavu 21:21 totiž přišla naprosto neuvěřitelná sekvence, během které domácí basketbalisté rozstříleli Golden State poměrem 61:17!

První půli tak ovládli poměrem 82:38 a svůj náskok navyšovali i ve druhém poločase. V jedné chvíli se dostali do vedení i o 56 bodů, nakonec zvítězili 140:88 a zajistili Stephu Currymu nejhorší porážku v kariéře.

Celtics, které táhla ofenzivní dvojice Tatum - Brown (dohromady 56 bodů), se navíc zapsali do historie NBA. Stali se totiž prvním týmem, který v jedné sezoně zvítězil o padesát a více bodů minimálně ve třech zápasech.

V předchozím průběhu základní části o jednapadesát bodů vyřídili Indianu Pacers, na Valentýna poté přesně o padesát bodů rozdrtili Brooklyn Nets. Boston navíc uspěl v jedenáctém utkání v řadě a NBA vévodí s naprostou dominancí. 

další zajímavé články