pondělí, 28. 10. 2024
Plzeň přivítala novou posilu ze zámoří

Plzeň přivítala novou posilu ze zámoří

Hokejový tým Plzně přivítal do svého kádru zkušeného dvaatřicetiletého útočníka Turnera Elsona z Kanady. Elson, který se v zámoří prosadil především v AHL, má za sebou téměř šest set zápasů a proslul svou vytrvalostí a pracovitostí.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 27. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Petr Eret / MAFRA / Profimedia

Rodák z kanadského New Westminsteru, Turner Elson, není v profesionálním hokeji žádným nováčkem. Ačkoli se do NHL neprosadil jako stálý hráč, třikrát měl možnost ukázat své dovednosti v nejslavnější lize světa v dresu Calgary Flames a Detroit Red Wings. Zde se mu dokonce podařilo získat asistenci, což svědčí o jeho schopnosti uplatnit se i na té nejvyšší úrovni.

Není důležité vyhrávat, ale zlepšovat se a vidět herní progres, tvrdí manažer Pittsburghu

Elsonova kariéra se však především odehrávala v AHL, kde působil dlouhých třináct sezón a během nich nasbíral 274 bodů za 121 gólů a 153 asistencí. S příchodem do Plzně Elson přináší nejen své hráčské dovednosti, ale i zkušenosti lídra – v zámoří často zastával roli asistenta kapitána a v juniorské WHL během téměř tří set zápasů zaznamenal skoro dvě stovky bodů, uvádí web klubu HC Plzeň.

Posila v pravý čas?

Plzeň letos nezačala sezónu podle svých představ, když po čtrnácti zápasech nasbírala pouhých dvanáct bodů a zůstává na poslední příčce tabulky. Navíc se tým potýká se zraněními klíčových útočníků, jako jsou Miroslav Indrák a Marek Soukup, kteří pravděpodobně nestihnou zbytek sezóny. Po odchodu jiného Kanaďana, Oliviera Archambaulta, tedy Západočeši hledali zahraniční posilu, která by vnesla do útoku nový impuls.

V současné situaci se snažíme být na trhu aktivní, i když to není snadné,“ vysvětlil trenér Josef Jandač. „Když se objevila možnost získat Turnera Elsona, pečlivě jsme ho prověřili a věříme, že přinese do týmu velkou pracovitost,“ dodal kouč Plzně, který od Elsona očekává, že podpoří útok a zlepší konkurenci v týmu. Elsonova přítomnost na ledě by tak mohla být přesně tím, co Plzeň potřebuje, aby se v extraligové tabulce odrazila vzhůru.

další zajímavé články